Hirdetés
. Hirdetés

Mobilapp fejlesztő verseny indul

|

A NISZ Zrt. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem idén ismét közösen hirdette meg az 1app alkalmazásfejlesztő versenyt, amelyre egyéni indulók és két fős csapatok is nevezhetnek.

Hirdetés

A versenyre olyan saját fejlesztésű, magyar felhasználóknak szóló mobilalkalmazásokkal lehet nevezni, amelyek egy okosváros lakóinak nyújtanak hasznos szolgáltatásokat. A verseny célja, hogy támogassuk a programozók legújabb generációját, akikben megvan a mobilalkalmazások fejlesztéséhez szükséges újszerű, kreatív szemlélet és nyitott hozzáállás.

Hirdetés

A natív vagy külső keretrendszer segítségével létrehozott alkalmazások lehetnek akár információs, bejelentő, az ügyintézést segítő applikációk éppúgy, mint szabadidős, közösségszervező vagy játékra hívó szoftverek. Sokszor az egyszerű és szokatlan ötletekből születnek a leghasznosabb alkalmazások, így a verseny ötletgazdái nem feltétlenül nagy üzleti sikerrel kecsegtető vagy milliók által használt appokat keresnek. Sokkal fontosabb szempont, hogy az appok segítsék a felhasználókat aktív polgárrá válni a digitális térben.

A nevezési határidő 2018. február 20-a. A jelentkezőknek eddig kell regisztrálniuk a http://1app.mik.bme.hu címen, ugyanitt tudják feltölteni az alkalmazás elérhetőségét, rövid leírását, valamint a forráskódot. A beérkezett pályamunkákat a NISZ Zrt. és a BME Mobil Innovációs Központjának szakértői értékelik. A pontozás során a zsűri az alkalmazások egyedisége mellett az általuk nyújtott felhasználói élményt, a dizájnt, valamint a forráskód és a dokumentáció minőségét értékeli.

A verseny dobogósai 500, 300, illetve 150 ezer forintos pénzdíjat, valamint a szervezők és támogatók termékeiből összeállított ajándékcsomagokat vehetnek át. Az ünnepélyes eredményhirdetést és díjátadót várhatóan február végén rendezik meg.

A versenykiírás és a részletes szabályok megtalálhatók a http://1app.mik.bme.hu weboldalon.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.