Hirdetés
. Hirdetés

Mobile Monday

|

Ahhoz, hogy a mobilalkalmazások terjedése igazi win-win helyzetet teremtsen, megfelelő üzleti modellekre van szükség.

Hirdetés

Mobile phones: The Hub to „Internet of things” témában folyt kerekasztal-beszélgetés a Műegyetem épületében rendezett kelet-európai Mobile Monday fejlesztői csúcstalálkozón. A szakemberek egyetértettek abban, hogy a hang- és SMS-alapú szolgáltatásoktól az intelligens alkalmazások felé tolódik el a világ, és valós esély van rá, hogy e folyamatból a felhasználói, szállítói és szolgáltatói oldal egyaránt nyertesként kerül ki. Ahhoz azonban, hogy igazi win-win helyzet alakuljon ki, meg kell találni a megfelelő üzleti modelleket. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy bizonyos technikai kiegészítők, például okos szenzorok is fontos szerepet játszanak a tárgyak internetében.


Jóllehet bőven van a piacon az intelligens alkalmazásokat támogató mobileszköz, a nagy kijelző, valamint a nagyteljesítményű processzorok az akkumulátoridő rövidüléséhez vezetnek. Miközben a szakemberek világszerte dolgoznak az eszközök fogyasztásának csökkentésén, jelenleg a vezeték nélküli töltés tűnik kézenfekvő áthidaló megoldásnak. A szakemberek szerint az új eljárásnak köszönhetően megváltoznak a felhasználók töltési szokásai; az irodába vagy a lakásba érkezve, de akár a vendéglőben is az lesz az emberek első dolga, hogy ráhelyezzék mobilkészüléküket egy töltőhelyre. A Wireless Power Consortiumnak immár több mint 100 tagja van, így várható, hogy egyre több szabványos (Qi), gyártófüggetlen rendszer jelenik meg a piacon.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.