Hirdetés
. Hirdetés

Mosható, vasalható RFID lapka

|

A japán Fujitsu egy olyan RFID lapkát fejlesztett ki, melyet nyugodtan bedobhatunk a mosógépbe, mert onnan tisztán és illatosan kerül ki - ráadásul még mindig működőképesen.

Hirdetés

A Tokióban bemutatott lapka puha, műanyag védőburkolatot kapott, bármilyen ruhához csatolható, és száz alkalommal garantáltan kimosható, vasalható - mondta Midori Taniyama, a Fujitsu Systems Department vezetője. A cég csütörtökön és pénteken egy RFID alapú mosoda részeként mutatja be a vasalásbiztos lapkákat.

Az intelligens mosodában első lépésként a ruhákat egy szkenneren viszik át, így érkeztetik be a mosatlant. A RFID lapkák UHF rádióhullámokat használnak a 925 MHz-es tartománytól a 955 MHz-es tartományig, a hullámok hatótávolsága 1,2 méter. A kosárba elhelyezett szennyest párt másodperc alatt azonosítani lehet. Azonosításuk után a ruhák bekerülnek a mosógépbe. A mosási folyamat bármely fázisában könnyen leolvasható és meghatározható, hogy az adott ruhadarab épp hol van, milyen fázison halad át. Ha az érzékelőket a mosodán túlra is kiterjesztik, akkor szállításuk is követhetővé válik, és így egy teljes logisztikai rendszer építhető ki.

A Fujitsu azoknak ajánlja rendszerét, akik nagy mennyiségű mosnivalóval küzdenek meg nap mint nap, a kereskedelmi mosodák mellet kórházaknak, hoteleknek. A vasalható RFID lapka ára 200 jen (373 forint), a tervek szerint a tömeges termelés elindulása után, ez két év elteltével felére csökken majd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.