Hirdetés
. Hirdetés

Nagy ugrásra készül a Firefox

|

A Mozilla a Snapdragon processzorokra épülő rendszereket is meg akarja hódítani böngészőjével.

Hirdetés

Hirdetés

Zajlik az élet böngésző fronton: az Edge Chromiumra történő átállításáról szóló Microsoft-közlemény mellett a Mozilla is kijött a maga fontos bejelentésével.

A Firefox fejlesztője elmondta, hogy az böngésző olyan verzióján dolgozik, amely a Windows 10 on ARM-en futna. Ez a Microsoft-platform Snapdragon lapkát használ annak érdekében, hogy a Windows 10 lehetőségeit a hosszú üzemidővel párosítsa.

A Mozilla szerint a Snapdragon lapkák fejlesztőjével, a Qualcommal együttműködve úgy optimalizálják a böngészőt, hogy teljes mértékben kihasználja a legújabb Qualcomm lapkák képességeit, és minden lap dedikált folyamatként fusson az egyes magokban.

Noha egyelőre nem tudni, hogy a böngésző mikor jelenik meg a Windows 10 on ARM eszközökön, nem a Mozilla az egyetlen fejlesztő, amelyik célba vette az ígéretes platformot. 

A Google a Microsofttal együttműködve igyekszik a Windows 10 on ARM-re adaptálni a Chrome-ot, és ez különösen sokat jelent a  platform jövője számára, hiszen a Google böngészője messze a legelterjedtebb szoftver a maga kategóriájában.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.