Hirdetés
. Hirdetés

Néhány PC-re a felhasználó beleegyezése nélkül telepítődik a tavaszi Windows 10

|

Valószínűleg a Windows Update hibája okozza a kéretlen telepítést, de előfordulhat az is, hogy az érintettek rossz helyen kattintottak, és ez váltotta ki a frissítést.

Hirdetés

Testvérlapunk, az amerikai Computerworld Windows gurujának, Woody Leonhardnak az értesülései szerint egyre több ember állítja, hogy a Windows 10 operációs rendszer 1903-as és 1909-es változatát használó számítógépük a jóváhagyásuk és figyelmeztetés nélkül frissült a legújabb, May 2020 Update kiadásra. Ennek oka valószínűleg a Windows Update frissítések halasztása funkciójának a hibája.

Hirdetés

Azt hittük, vége már azoknak az időknek, amikor a Windows 7-et használók azt tapasztalták, hogy az ebédszünetben vagy éjszaka magára hagyott számítógépükre suttyomban, a megkérdezésük nélkül telepítődött a Windows 10. Az erőszakos telepítősdi célja az új Windows terjedésének felgyorsítása volt, ezzel azóta felhagyott a Microsoft, azonban úgy tűnik, manapság is éri ilyen nem kívánt meglepetés a felhasználókat.

Ez a jelenség kisebb-nagyobb mértékben minden új Windows 10-változat megjelenését követően előfordul, most azonban Woody szerint a szokásosnál több esetet jelentenek az érintettek. Persze előfordulhat, hogy valaki mégis csak kattintott valamire, ami kiváltotta a May 2020 Update telepítését, az esetek nagyobb száma miatt azonban nem zárható ki a szoftverhiba.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.