Hirdetés
. Hirdetés

Nem adja olcsón a bőrét a Windows 7

|

Júniusban még növelte is fölényét a Windows 10-el szemben.

Hirdetés

Hirdetés

A NetMarketShare júniusi adatai szerint a  2009-ben kiadott Window 7 nem csupán megőrizte az első helyet, de még növelte is fölényét a Windows 10-el szemben.

A Windows 7 41,79 százalékról 43,03 százalékra erősödött, míg a Windows 10 34,74 százalékról 34,92 százalékra nőtt. Ez azt jelenti, hogy míg a Windows 7 1,24 százalékot javult, a Windows 10 gyarapodása csak 0,18 százalék, és így tovább nőtt kettőjük között a különbség.

A Windows 10 ökoszisztémán belül viszont tarol a Windows 10 April 2018 Update: az áprilisi minden idők leggyorsabban terjedő Windows 10 kiadása.

Ami a Windows többi változatát illeti, a Windows 8,1 4,89 százalékkal csökkent, és így a harmadik legelterjedtebb asztali OS immár a macOS 10.13 5,36 százalékos piaci részesedéssel.

Jó hír, hogy tovább fogy a Windows XP is, és már csak az asztali gépek 3,96 százalékán fut. Aggasztó viszont, hogy bár a Windows 7 hivatalos pályafutása másfél éven belül befejeződik, a világ még mindig nagyon ragaszkodik hozzá. A Microsoftnak sok dolga lesz, hogy meggyőzze a felhasználókat: ne halasszák az utolsó pillanatra az átállást.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.