Hirdetés
. Hirdetés

Nem kerültek UNIX-jogok a Microsofthoz

|

A Novell cáfolta, hogy UNIX-jogokat is eladott volna a Microsoft által gründolt CPTN Holdigsnak.

Hirdetés

"A Novell továbbra is birtokolja a tulajdonában lévő UNIX-jogokat, amelyen az Attachmate céggel való összeolvadás sem változtat" - írja hárommondatos közleményében John Dragoon, a Novell marketingvezetője, egyúttal pontot téve azon találgatásokra, mely szerint a Microsoft megkaparintotta volna e jogokat.

 

 



A találgatások a hét elején kezdődtek meg, mikor a Novell bejelentette, hogy 2,2 milliárd dollárért felvásárolja az Attachmate, míg a szebb napokat látott szoftvercég 882 szabadalma 450 millió dollárért azon CPTN Holdingshoz kerül, amely mögött a Microsoftot találjuk (sőt egyes vélemények szerint az Attachmate mögött is). A bejelentéskor a felek nem kívánták pontosítani, hogy mely szellemi tulajdonok kerültek Steve Ballmer cégének birtokában, így rögtön elkezdődtek az találgatások, ahol a UNIX-jogok is több helyen felmerültek.

Márciusban ugyanis Utah Állami Bírósága véget vetett a Novell és a több más Linux-disztribútor ellen perben álló SCO hét éves jogi hadakozásának, mikor a Novellt nevezte meg a UNIX szellemi jogok tulajdonosának. Ám ezen kiváltságok a bejelentés alapján nem kerültek a Microsoft tulajdonába, azokat továbbra is a Novell, illetve a felvásárló Attachmate kezeli. Az már más kérdés, hogy az új tulajdonos mit akar kezdeni a UNIX jogokkal, illetve az továbbra is rejtély, hogy a Microsoft milyen Novell szabadalmakhoz jutott hozzá.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.