Hirdetés
. Hirdetés

Nincs az öt legjobb között az Apple

|

Kiesett az Apple a Top 5-ből a kínai okostelefon-piacon, mivel a helyi gyártók egyre több olcsó okostelefont adnak el - állítja a Canalys elemzőcég.

Hirdetés

Az előző negyedévben az Apple még az ötödik volt a sorban, míg 2012 első negyedévében a harmadik helyen állt. Továbbra is a Samsung az első számú okostelefon-szállító Kínában a maga 14 százalékos piaci részesedésével. A koreai gyártó mögött második helyen az ázsiai ország PC gyártója, a Lenovo áll, 13 százalékkal.

A feltörekvő ifjúsárkány

Ami viszont igen nagy meglepetés, az a Yulong Computer Telecommunication Scientific felemelkedése, ami Coolpad márkanév alatt kínált okostelefonjainak köszönhetően a harmadik helyen áll. A Yulong nem igazán cseng ismerősen Kínán kívül, de a cég egyre magasabb eladásokat produkál a hazai pályán, köszönhetően a széles termékválasztéknak és az alsó kategóriás készülékeknek, amiknek árát sikerült 100 dollár alatt tartaniuk - mondta Nicole Peng a Canalys elemzője.

coolpad
coolpad

Az új dobogós

Peng szerint a vállalat sikerességében nagy szerepet játszik, hogy a két legfőbb kínai távközlési szolgáltatóval, a China Telecommal és a China Mobile-lal állnak partnerkapcsolatban. A két szolgáltatónak összesen 850 millió mobilelőfizetője van. Peng szerint a Yulongnak fennállása óta most sikerült először bekerülnie a legjobb öt okostelefon-szállító közé, ráadásul egyből maga mögé utasított két másik helyi játékost, a ZTE-t és a Huaweit, igaz a három cég közti különbség elenyésző. A Canalys szerint mindhárom gyártó nagyjából a piac 10 százaléka fölött rendelkezik.

Még mindig túl drága az Apple

Ami az Apple-t illeti, a cupertinoi vállalat ugyan folyamatosan növeli az eladásait Kínában, de nem képes felvenni a versenyt a helyi erőkkel. Nyolc százalékos részesedéssel a hatodik helyen áll, ezzel kiesett a legjobb ötből. Mint Peng elmondta: “a kínai cégek nagyon alacsony áron kínálják készülékeiket, ami vonzó azoknak, akik most vesznek először okostelefont. Az Apple iPhone-ja még mindig nagyon drága és ez erősen határt szab terjeszkedésének az országban, hiszen a növekvő eladásokat elsősorban a kispénzű célközönség generálja”.

A harmadik negyedévben több mint 50 millió okostelefont adtak el az országban, azaz világszerte Kínában értékesítik az ilyen készülékek több mint egyharmadát. A második negyedévben a kínai szállítók domináltak a hazai okostelefon-piacon, összesen 60 százalékos piaci részesedéssel, és Peng szerint ez a szám csak nőni fog. A legjobban a 70 és 120 dollár közötti eszközök fogynak, amiket vagy szerződéssel, vagy anélkül vesznek. Az Apple iPhone 4S ugyanakkor szerződés nélkül 713 dollárba kerül a kínai viszonteladóknál.

Természetesen ez a helyzet megváltozhat még az év végéig, köszönhetően a iPhone 5-nek. Az Apple vezére, Tim Cook a múlt hónapban azt jósolta, a legújabb iPhone hivatalosan decemberben fog megjelenik az országban. “Biztos vagyok benne, hogy az Apple eladásai növekedni fognak” - mondta Peng, aki szerint a kínai vásárlók nem áldoztak pénzt az iPhone 4S-re, mert az újabb generációs Apple okostelefonra tartalékoltak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.