Hirdetés
. Hirdetés

Pepper, Nao, Sawyer és Plato sikeres pionírok vagy egy robotikai kudarc főszereplői?

|

A német Hahn ipari robotgyártó által támogatott United Robotics Group októberben lett a SoftBank nehéz helyzetben lévő Pepper és Nao robotjainak európai főforgalmazója.

Hirdetés

A SoftBank tárgyalásokat folytat a Pepper android (emberi alkatú robot) mögött álló, párizsi székhelyű robotikai üzletágának eladásáról a német United Roboticsnak - jelentette a Reuters. Nem világos, hogy a SoftBank megtart-e valamennyi részesedését a cégben és az sem, hogy az üzlet milyen volumenű. A német Hahn ipari robotgyártó által támogatott United Robotics Group októberben lett a SoftBank nehéz helyzetben lévő Pepper és Nao robotjainak európai főforgalmazója.

A Reuters júniusban arról számolt be, hogy a SoftBank leállította a Pepper gyártását, és világszerte leépítette a robotikai üzletágában dolgozókat. A 330 álláshely nagyjából felét Franciaországban szüntették meg, ahol a tevékenység a cég 2012-es felvásárlása óta működik, amikor a SoftBank számára a Pepper egyedi tervezését végző Aldebaran start-up céget a pénzügyi befektető megvette.

Hirdetés

Hírügynökségi források és az álláshirdetések alapján is a japán befektetési társaság kénytelen volt állásokat hirdetni az alapvető funkciók betöltésére. A SoftBanknak az európai munkaerő és a japán vezetők közötti kulturális szakadék miatti feszítő problémák mellett az is fejtörést okoz, hogy fogyatkoznak a készletei az öregedő Pepper egységekből és az elavuláshoz közeledő alkatrészekből - szóltak a korábbi jelentések.

A United Robotics a Pepper és Nao, egy kisméretű humanoid robot értékesítése mellett olyan robotokat is forgalmaz, mint a Sawyer, egy ipari robot, amely képes az ember mellett dolgozni.

Az átszervezésre azért kerül sor, mert a SoftBank a Pepper kereskedelmi kudarca után a harmadik féltől származó hardverek értékesítésére összpontosít. A konglomerátum párhuzamos értékesítési műveletet hozott létre Nagy-Britanniában, csökkentve ezzel a párizsi székhelyű üzletágtól való függőségét.

A SoftBank franciaországi mérnökei a Reuters által átvizsgált források és dokumentumok szerint egy titkos projekten dolgoztak, amelynek célja egy Plato nevű felszolgáló robot megtervezése volt. A japán vezetők azonban a források szerint halogatták a robot megrendelését. Ugyanakkor a SoftBank üzleteket kötött külső cégek hasonló robotjainak értékesítésére, csökkentve ezzel saját termékének kereskedelmi életképességét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.