Hirdetés
. Hirdetés

Platform kell a jó IoT-hez

|

A dolgok internetére épülő alkalmazásokhoz mindig több szállító technológiáit szükséges integrálni, csak a gyártók, a partnerek és az ügyfelek közös innovációja vezethet megoldásokhoz, vallja a Software AG. Fontos ezért, hogy a vállalatok megfelelő platformmal alapozzák meg IoT-projektjeiket.

Hirdetés

Mitől működik jól egy dolgok internetére épülő környezet? Mindenekelőtt folyamatosan, közel valós időben elemzi az okoseszközökről beáramló adatfolyamot, és az emberi döntéshozatalhoz szükséges információkat hasonló gyorsasággal jeleníti meg a könnyű áttekintést adó műszerfalakon. Az okoseszközök, például érzékelők által továbbított adatoknak ehhez olyan nagy teljesítményű analitikai és eseménykezelő alkalmazásokba kell eljutniuk, amelyek a felhőben működtethetők és méretezhetők a leghatékonyabban.

Ebből következik, hogy az IoT-hez felhőkörnyezetet és a különböző, akár külső szoftverkomponenseket összekapcsoló integrációs réteget is ki kell alakítani. Egyrészt olyan képességek szükségesek ehhez, amelyekkel begyűjthetők, összevethetők, integrálhatók, hitelesíthetők és szűrhetők az eltérő formátu-mú adatok. Másrészt tanuló algoritmusokra épülő intelligenciával kell felruházni a megoldást, amely folyamatosan finomított beállításai, tudása alapján képes azonnal, automatikusan megválaszolni bizonyos fejleményeket.

           

- Más szóval a vállalatoknak egy jól működő IoT-megoldás kialakításához az adatoktól az integráción és az analitikán át el kell jutniuk a valós idejű döntéstámogatásig és eseménykezelésig - mondta Szűcs Tamás, a Software AG kizárólagos hazai képviseletét ellátó itelligence Hungary Kft. Digital Business Transformation üzletágának vezetője. - A Software AG Digitális Üzleti Platformja ehhez minden kulcsfontosságú, nagyvállalati szintű technológiát megad a gépi memórián belüli feldolgozástól kezdve az integrációs rétegen át a valós idejű eseménykezelésig és adatvizualizációig.

Kész IoT-megoldásokat is kínál platformján a Software AG. A Supply Chain Visibility segítségével a vállalatok például a beszállítói láncra, a partnerek és az ügyfelek felé irányuló folyamatokra kapnak teljes és részletes rálátást. A megoldás felismeri a szűk keresztmetszet kialakulására utaló jeleket, így a vállalatok időben elháríthatják a veszélyt. Ha pedig egy nyersanyag- vagy alkatrészszállítmány mégis elakadna, vagy egy ügyfél a megrendelt terméket nem kapná meg időre, akkor az információk birtokában azonnal lépni tudnak a helyzet professzionális rendezése érdekében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.