Hirdetés
. Hirdetés

Repülő pingvin

|

Az Airbus óriásgépének fedélzeti szórakoztató rendszere egyes légitársaságoknál Linuxon fut majd.

Hirdetés

A Singapore Airlines által rendelt A380-as órásgépek fedélzeti szórakoztató rendszere mögött Red Hat Linux operációs rendszer lesz. A Linux szerver fogja kiszolgálni a klienseket, a minden üléshez tartozó, elsősorban szórakoztató rendszert. A központi szervernek - mivel elsősorban média kiszolgálásról lesz szó - terabájtos nagyságrendű lesz a tárterülete.

Az ülésekbe épített számítógépet VIA processzort kapnak, és a saját 40 gigabájtos háttértáruk is lesz, többek között a szerverről való adatfolyam pufferelésére. Ezek mind Linux PC-k lesznek. Más légitársaság is hasonló rendszert használ. A Singapore Airlines gépein lehetőség lesz a PC-hez egeret, billentyűzetet csatlakoztatni, USB csatlakozó áll rendelkezésre az adatok tárolására. Miért is? Mert az ülésekből nemcsak videót lehet nézni, hanem StarOffice-t is lehet használni. A képernyők mérete igazodik az osztályokhoz: 10,6" a legkisebb kategória, 15,4" a business osztály, az első osztályú utasok pedig 23" monitort nézhetnek. A tervek szerint hasonló rendszert kaphat a Boeing új B787-es repülőgépe is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.