Hirdetés
. Hirdetés

Saját cloud-platformot indít a Google?

|

Kiszivárgott hírek szerint a keresőcég a Microsoft Azure-hoz és az Amazon Web Serviceshez hasonló szolgáltatás elindítását tervezi. A "Google-felhőt" a San Franciscó-i I/O 2012 fejlesztői konferencián jelenthetik be.

Hirdetés

Saját felhőplatform a Google-től?
Saját felhőplatform a Google-től?

A GigaOm értesülései szerint saját, elsősorban vállalati felhőszolgáltatásokat kínáló cloud-platformot indít a Google. A keresőóriás állítólag a Microsoft Windows Azure-jával és az Amazon Web Servicesével szeretne saját pályájukon versenybe szállni. A Google San Franciscóban tartja éves fejlesztői konferenciáját: a hírek szerint az új platformot már a jövő szerdán kezdődő háromnapos I/O 2012-n bemutathatják.

A Google fejlesztői dzsemborijának témáit általában nehezebben tudják megjósolni a szakemberek, mint az Apple vagy a Microsoft hasonló eseményein várható bejelentéseket. Az Apple idei WWDC-jét megelőzően már tudható volt, hogy a kaliforniai gyártó új laptopokat fog bejelenteni, és a Microsoft-Surface megjelenéséről is hónapok óta pletykáltak szakmai körökben.

A GigaOm a múlt héten tartotta meg saját cloud computing konferenciáját. A cég szakértői az eseményt követően kijelentették: több mint valószínű, hogy a Google „haditanácsának” középpontjában is a felhőfejlesztések állnak majd.

A keresőóriás új platformja – az áprilisban elindított Google Drive-val ellentétben - várhatóan nem a magán, hanem az üzleti felhasználókat fogja megcélozni. A GigaOm értesülései szerint a cég elsősorban a Microsoft megoldásától szeretne piacot rabolni: az üzleti alkalmazások fejlesztőit célozzák meg.

A Microsoft június 6-án jelentette be, hogy a Windows Azure a továbbiakban a Linux operációs rendszert is támogatni fogja. Ezzel nagy lépést tettek egy összetett Infrastructure-as-a-Service (szolgáltatásként kínált informatikai infrastruktúra) rendszer kiépítése irányában.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.