Hirdetés
. Hirdetés

Tábla PC az égben

|

Tábla PC-t használnak a Wizz Air pilótái a navigációs, repülés-szabályozási és repülőtéri adatok letöltéséhez és megjelenítéséhez.

Hirdetés

A Wizz Air eddig 40 darab Stylistic ST5112 típusú tábla PC-t vásárolt a Fujitsu Siemens Computers Kft.-től. A légitársaság az Airbus A320-as repülőgép-flottájának bővítését tervezi, és ezeket is Fujitsu Siemens gépekkel látják majd el. A hagyományos pilótafülkékben számos nehéz könyvet, térképet, más papíralapú dokumentációt használnak a pilóták. Ezek tartalmazzák a légi közlekedés országonként számos részletben eltérő és változó szabályozásait, a navigációs előírásokat, a repülőgép működtetésével kapcsolatos különböző protokollokat. Az információ folyamatos frissítését a légitársaságok bázisukon oldják meg az érintett lapok cseréjével.

Harry Fuchs, a Wizz Air pilótája elmondta, hogy a társaságnak a régióban hat bázisa van Lengyelországban, Magyarországon, Bulgáriában és Romániában, és indít járatokat még horvátországi és szlovéniai városokból is. Így előfordulhat, hogy egy-egy repülőgép hosszabb ideig nem száll le a fő bázisokon, ami nehézkessé teszi a papíralapú információfrissítést. A tábla PC-k üzembe helyezésével azonnal, könnyen és flotta szinten letölthetővé váltak a repülés biztonsága szempontjából fontos információk, bárhol is szállnak le a Wizz Air repülőgépei. A pilótáknak sem kell már a számtalan súlyos kézikönyvvel bajlódniuk, egy gombnyomással előhívhatják a szükséges adatokat.

Naményi Krisztián, a Fujitsu Siemens Computers Kft. ügyfélmenedzsere elmondta: a Stylistic ST5112 típusjelű számítógépek ütésálló tokban vannak elhelyezve: nemcsak a rázkódást, hanem a kisebb magasságból való leejtést is kibírják folyamatos üzem mellett. A legszigorúbb nemzetközi szabványok szerinti elektronikai és sugárzási teszteken is bizonyították alkalmasságukat a légi közlekedés speciális követelményeihez.

 

tabla.jpg
 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.