Hirdetés
. Hirdetés

Tízmillió fölött a Spotify

|

A netes zeneszolgáltató fizető felhasználóinak száma átlépte a tízmilliós határt - a kedvenc úgy tűnik Eminem.

Hirdetés

"Ez egy fontos mérföldkő mind a Spotify, mind az egész zeneipar számára" - mondta Daniel Ek, a világ legnagyobb online zenei szolgáltatójának alapítója és vezetője a szerdai bejelentéskor. 2008-as indulása óta a svéd Spotify több mint egymilliárd dollárt fizetett ki a jogtulajdonosoknak.

Hirdetés

Daniel Ek szerint felhasználóik több mint 1,5 milliárd zenelejátszási listát állítottak össze, és ez a szám naponta több mint ötmillióval növekszik. Leggyakrabban Eminem zenéit hallgatták a szolgáltatással, a női előadók között Rihanna vezeti a listát. A legtöbbször meghallgatott dal Avicii Wake Me Up című slágere, amelyet 235 millió alkalommal hívtak le a felhasználók.

A szolgáltatónak a világ 56 országában 40 millió felhasználója van, de háromnegyedük az ingyenes - reklámokkal megszakított - zenehallgatást választja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.