Hirdetés
. Hirdetés

Tovább nő a netezők száma

|

Szeptemberben a magyaroknak több mint a fele böngészett a világhálón.

Hirdetés

A Gemius üzleti tanácsadó cég felmérése szerint a felhasználók nagy része, 86 százaléka napi szinten használja az internetet, Magyarország internetpenetrációja magasnak mondható a kelet-közép-európai régióban.

Hirdetés

A netezők több mint fele a 18-39 év közötti korosztályból kerül ki, minden negyedik internetfelhasználó 25 és 34 év közötti, ám a 60 év feletti felhasználók aránya is folyamatosan emelkedik, már elérte a 10 százalékot.

A vizsgálat szerint minden negyedik internetező rendelkezik középfokú végzettséggel, és minden ötödiknek van ennél magasabb végzettsége. A kutatásból az is kiderül, hogy az előző negyedéves eredményekkel ellentétben a nemek aránya megfordult, az internetet használók 51,23 százaléka nő.

 

A Gemius felméréseit több mint 35 országban végzi, Európában, Észak-Afrikában és a Közel-Keleten, amelynek célja, hogy az internetfelhasználók száma és demográfiai profilja mellett azt is meghatározza, hogy milyen módon használják az internetet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.