Hirdetés
. Hirdetés

Tovább okosodik a Windows 10 egyik legfontosabb alkalmazása

|

A Feladatkezelő a jövőben megjeleníti a GPU hőmérsékletét.

Hirdetés

Hirdetés

Továbbra is a Feladatkezelő a Windows 10 egyik leginkább használt alkalmazása, és ennek jó oka van: a modul kényelmes betekintést nyújt a futó programok listájába, és a gyors lezárásukat is lehetővé teszi.

Mivel az alkalmazás ilyen fontos szerepet játszik a Windows-felhasználók munkájában, a Microsoft az utóbbi néhány frissítésben nem is hanyagolta el a fejlesztését.

Bár a egyik leginkább hiányolt szolgáltatás, a sötét mód még mindig hiányzik belőle, előbb-utóbb remélhetőleg ez is birtokba vehetjük. Viszont a legközelebbi frissítés, a Windows 10 v. 2004 is ígér egy izgalmas újdonságot: egy GPU hőmérséklet-kijelzőt, amelyet a Teljesítmény lapon találunk majd.

A szolgáltatás csak akkor működik, ha a gépünkben van dedikált GPU kártya. Ha nincs, értelemszerűen a hőmérséklete sem jelenik meg a Feladatkezelőben.

További nehezítő körülmény, hogy az adat csak akkor lesz hozzáférhető, ha telepítjük a legfrissebb grafikus vezérlőket. Az pedig már a gyártók szorgalmán múlik, hogy mikor gondoskodnak a legújabb Windows szolgáltatásokhoz igazodó frissítésekről.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.