Hirdetés
. Hirdetés

Úgy kell majd agyonütni a Windows 7-et

|

A windowsos PC-knek még mindig több, mint felén fut, pedig két év múlva nyugdíjazzák.

Hirdetés

Hirdetés

A Net Applications mérései szerint a Windows 7 felhasználói részaránya szeptemberben 48,4 százalékon állt, és előző hónaphoz képest 1,2 százalékot veszített. Még fontosabb mutató, hogy ez az OS fut az összes Windows-rendszer 52,1 százalékán, és itt 1,3 százalék a csökkenés. (Ez a szám azért nagyobb, mert a világ PC-inek 90,6 százalékán fut "csupán" Windows, így kisebb a  bázis.)

2016 júliusa óta ez  volt a Windows 7 legnagyobb csökkenése. A gond csak az, hogy a Microsoft 2020 januárjában nyugdíjba küldi a Windows 7-et, és ez a dátum viharsebesen közeledik. Ha a Windows 7 ilyen lassan csökken, komoly esély van rá, hogy a cégek a végén kapkodva fogják továbbfejleszteni gépeiket  a Windows 10-re, és megismétlődik az Windows XP-nél tapasztalt káosz.

A szeptemberi, korábbinál kicsit erőteljes lemorzsolódás ellenére a Windows 7 helyzete nyugtalanítóbb, mint az XP-é volt hat évvel ezelőtt. 2014-ben, vagyis 27 hónappal a nyugdíjazás előtt az XP az összes Windows PC 51,3 százalékán futott, ami egy százalékponttal kevesebb, mint a Windows 7 mostani eredménye.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.