Hirdetés
. Hirdetés

Új fotonikus chipet hoztak létre kutatók

|

Az ilyen újszerű konverterek elősegíthetik a következő generációs adatfeldolgozó hardverek innovációját.

Hirdetés

A George Washington Egyetem és a Kaliforniai Egyetem Los Angeles-i kampuszának kutatói elsőként fejlesztettek ki és mutattak be olyan fotonikus digitális-analóg átalakítót, amely nem hagyja el az optikai tartományt. Az ilyen újszerű konverterek elősegíthetik a következő generációs adatfeldolgozó hardverek innovációját, amelyek az alapját képezik az adatközpontok, a 6G hálózatok, a mesterséges intelligencia és még sok más technológia fejlődését.

A most meglévő optikai hálózatokon, amelyeken jelenleg a világ legtöbb adata áramlik, ahogy számtalan más szenzoron is, ezek digitális-analóg átalakítást igényelnek, amelyek összekapcsolják a digitális rendszereket szinergikusan az analóg komponensekkel.

Hirdetés

A szilícium fotonikus chipplatformokat használva, Volker J. Sorger villamos- és informatikus mérnök a George Washington egyetemen a kollégáival olyan digitális-analóg átalakítót készítettek, amely nem igényel az elektromos tartományból átkonvertált jelet. Ezzel eleget tettek annak, hogy a magas adatfeldolgozási képességek iránti igényt ne sértsék, úgy, hogy optikai adatokra támaszkodva kapcsolódnak a digitális rendszerekhez, miközben rövid jelkéséssel és alacsony energiafogyasztással üzemelnek.

"Megtaláltuk a módot arra, hogy problémamentesen áthidaljuk az analóg és a digitális világ közötti szakadékot. Ez az eszköz kulcsfontosságú lépés a következő generációs adatfeldolgozó hardverek felé" - mondta Sorger.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.