Hirdetés
. Hirdetés

Új Snapdragon lapka középkategóriás mobilokba

|

A Snapdragon 712 a 710 továbbfejlesztett változata.

Hirdetés

Hirdetés

A Qualcomm bemutatta a Snapdragon 710 továbbfejlesztését, a Snapdragon 712-t, amely nagyobb teljesítményt és jobb energiakezelést biztosít, mint elődje.

Az új processzor a 845/855 és a 600-as sorozat közé beékelődve a középkategóriás mobilokat célozza meg.  A 712-höz hasonlóan 10 nanométeres eljárással készül, és ugyanolyan nyolcmagos CPU-t, illetve GPU-t tartalmaz, de az órajelsebessége  2,2 helyett 2,3 gigahertz.

Fontos többlet még a Quick Charge 4+, ami Qualcomm szerint a töltési időt ötvenről 15 percre csökkenti. A benne lévő X15 LTE modem nem változott, ezzel a jelek szerint elégedett a Qualcomm.

A The Snapdragon 712 a grafikus teljesítmény terén akár 35 százalékkal is felülmúlhatja a 710-et, állítja a fejlesztő. Valós használat esetén a növekedést elég nehéz pontosan számszerűsíteni, a Qualcomm mindenesetre brutális játékteljesítményt ígér.

A 710 főleg a Nokia, a Xiaomi, a Vivo, az Oppo és a Meizu eszközeiben tűnt fel, és valószínű, hogy itt találkozhatunk majd a 712-vel is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.