Hirdetés
. Hirdetés

Új tudásközpont Budapesten

|

Bemutatkozott az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont, amihez hasonló kutatási csomópontból csak 8 működik Európában.

Hirdetés

2013. március 5-én az ELTE Gömb Aulájában tartott nemzetközi konferencián mutatkozott be az új budapesti tudásközpont, ami a kormány jóvoltából a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kezelésében, és a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap finanszírozásában, egymilliárd forint értékű támogatásban részesült – ennek kapcsán négy átfogó témában legalább tíz nemzetközi kutatási és fejlesztési program megvalósítását vállalták a kutatók.

Az EU intézményrendszere egy hatékony és kifejezetten újszerű modellt hozott létre, aminek keretében magyar kutatók izgalmas fejlesztéseken dolgoznak. Ezeket rövidesen akár okostelefonon is használhatjuk majd. Adalék, hogy ilyen kutatási központ Budapesten kívül csak Svédországban, Finnországban, Hollandiában, Franciaországban, Németországban, Nagy-Britanniában és Olaszországban van. Azaz a teljes KKE régióból csak Budapest tagja a szervezetnek.

A konferencia során bemutatták azokat a jelenleg zajló és tervezett hazai fejlesztéseket, amelyeknek köszönhetően a felhasználók újszerű alkalmazásokat használhatnak a jövőben. A rendezvény kiemelt célja volt, hogy rámutasson a Társult Nemzeti Csomópont jelentőségére, amely Magyarországon magas hozzáadott értékű munkahelyekben és nagyobb nemzetközi versenyképességben nyilvánul meg, de hatása kiterjed a tágabb közép- és kelet-európai régióra is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.