Hirdetés
. Hirdetés

Újabb részletek a Microsoft titokzatos Surface Phone-járól

|

Egy új szabadalom a kettéhajtható képernyő kialakításáról árul el sokat.

Hirdetés

Hirdetés

A rajongók már nagyon várják az összehajtható Microsoft eszköz megjelenését, és noha a Microsoft hallgat, egy szabadalma arról árulkodik, hogy legalábbis dolgozik a témán.

A szabadalom azt írja le, hogy behajtott szélű megjelenítőkből hogyan lehet sima felületet létrehozni: alighanem ez az az irány, amerre a Microsoft az összehajtható eszköz fejlesztése során halad.

Ha két behajlított képernyőt zsarérral összeillesztünk, a munkafelület ugyan megnövekszik, viszont az illesztés körüli képrészek eltorzulnak.

Egy rajz a leírásból.

A Microsoft szabadalma egy megjelenítőre helyezett dedikált rétegről beszél, amely segíthet kisimítani a képet. Ez a réteg úgy konfigurálható, hogy változtatás nélkül áteressze a sima képrészről érkező fényt, viszont úgy módosítsa a görbe rész fényét, hogy a kisugárzott, illetve a módosított fény lényegében párhuzamossá váljon, és ezáltal torzításmentessé váljon a kép.

A szabadalmat 2017 elején adták be, amikor a Microsoft lemondott a Windows mobilokról,vagyis lehet, hogy a cég titokban már jó ideje fejleszti az új technológiát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.