Hirdetés
. Hirdetés

Újabb rugás a Windows mobilokba

|

A Wall Street Journal visszavonja appját a Windows Store-ból.

Hirdetés

Nem meglepetés, hogy a gyártók a rohamosan csökkenő piaci részesedés miatt sorra hagyják ott a Microsoft windowsos mobiljait. A legújabb távozó a Wall Street Journal.

A patinás újság a Windows Store-ban tette közzé a hírt, hogy június 30-tól visszavonják az appot, és az iOS-re, illetve az Androidra összpontosítanak.

A hírben az az igazán érdekes - és a Microsoft számára vélhetően a legfájdalmasabb -, hogy a WSJ a Windows 10 platformot úgy ahogy van, faképnél hagyja. Vagyis június 31-től a Windows 10 vagy Windows 10 Mobile felhasználói csak  a böngészőjükön keresztül tudják látogatni a lap hivatalos webhelyét.

Az a tény, hogy a WSJ az Androidra és az iOS-re koncentrál, azért nem meglepő, mert maga a Microsoft is ezt teszi mostanában. És ebben van is ráció, hiszen az Android uralja a piac nyolcvan százalékát, az iOS részaránya pedig 15 és 19 százalék között van.

Ami a Windows Phone-t és a Windows 10 Mobile-t illeti, piaci részesedésük 0,5 százalék alatt van, és az IDC becslése szerint 2021-re lényegében eléri a nullát.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.