Hirdetés
. Hirdetés

Ujjlenyomat-olvasó lesz a Microsoft Surface mobilokban?

|

Egy frissen benyújtott szabadalmi kérelem sokat elárul a Microsoft fejlesztési terveiről.

Hirdetés

A számítógépes eszközök zsugorodásával a Microsoft alighanem úgy véli, ideje harcba küldeni a jó öreg trackpointot, aminek megvan az a remek tulajdonsága, hogy ujjlenyomat-leolvasásra is használható, így össze lehet kapcsolni a Windows Hellóval. Erre utal, hogy a cég szabadalmi kérelmet nyújtott be egy olyan optikai érzékelővel ellátott rámutatóeszközre, amely navigációra és személyazonosításra egyaránt alkalmas.

A biometrikus azonosítást eredetileg a hordozható eszközök védelmére találták ki, de kényelmessége miatt más területeken is terjed. A windowsos PC-ket négyjegyű PIN védi, aminél az arc- vagy ujjlenyomat-felismerés gyorsabb és biztonságosabb. Ez az oka, hogy a Microsoft saját biometrikus technológiáját, a Windows Hellót nem csak a Windows 10-be tette be, de jelszó helyett a webhelyeknek is ajánlja.

Egy szabványügyi kérelem alapján persze nem lehet biztosra menni, de erős a gyanúnk, hogy a Microsoft lelki szemei előtt már olyan Surface mobilok és tabletek lebegnek, amelyekhez ujjlenyomat-leolvasós rámutató eszközzel ellátott billentyűzetet vehetünk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.