Hirdetés
. Hirdetés

Újszerű módon csereberélhetünk fájlokat az Androidos mobilokon

|

A Google egy Fast Share nevű appon dolgozik, amellyel az internet használata nélkül oszthatunk meg adatokat.

Hirdetés

Hirdetés

A Google új és egyszerű fájlmegosztási módszeren dolgozik az Androidos eszközök közötti adatcsere megkönnyítésére.

A megoldás neve Fast Share, és az Apple eszközein működő AirDrop Google-megfelelőjének ígérkezik. Ugyanakkor működésében és felületében hasonlít az önálló Files by Google appra is, amely korábban Files Go néven futott.

A Fast Share-rel internet nélkül tudunk fényképeket és más fájlokat megosztani a közeli eszközökkel.

Az app kezelése roppant egyszerű. Az első lépés a beállítás, amihez meg kell adnunk egy eszköznevet, és be kell kapcsolnunk a Bluetootht, illetve a helyadatok használatát.

Ha ez megvan, vigyük közel egymáshoz a két eszközt, és miután a célmobil megjelent a listán, válasszuk ki, majd a teljes képernyős felhasználói felületen bonyolítsuk le a kívánt fájlok továbbítását.

A fájlok fogadásakor értesítést kapunk a továbbítás kezdeményezéséről, és lehetőségünk nyílik arra, hogy engedélyezzük vagy visszautasítsuk az adatcserét.

Az app megjelenésének időpontja egyelőre még nem ismert, de vélhetőleg hamarosan sor kerül rá.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.