Hirdetés
. Hirdetés

Valami készül a felhőben

|

Az elmúlt évek egyik legjelentősebb technológiai vívmánya az informatikai szektorban kétségkívül a Cloud computing, azaz a Felhő alapú szolgáltatások megjelenése. Jelentőségét mi sem igazolja jobban, mint az a tény, hogy a technológia hihetetlen gyorsasággal terjedt el világszerte és az adattárolásnak, adatkezelésnek ezt a formáját jelenleg az élet szinte minden szegmensében alkalmazzák.

Hirdetés

Nem csoda, hogy ennek a világméretű fejlesztésnek mindenki szeretne a részese lenni, aki ideje korán felismerte a benne rejlő lehetőségeket. Egy-két lokális fejlesztői szervezetet leszámítva az európai kontinens mégis komoly lemaradásban van a felhő alapú szolgáltatások terén. Az egyik ilyen kivétel, a EuroCloud Magyarország, mely a Cloud computing iparág legnagyobb hazai képviselete. Céljuk, az innovációk támogatásán túl, minél több felhő alapú üzletet hozni Magyarországra, azaz a dinamikusan növekvő piacból minél nagyobb szeletet kiszakítani elsősorban hazai ötletek, vállalkozások bevonásával. Hosszú távú küldetésük pedig nem titkoltan Cloud fellegvárává tenni Budapestet.

A szeptember 23-án megrendezésre kerülő EuroCloud Day Konferencia fő mozgatórugója az, hogy kiemelje a Cloud computing-ot a számítástechnika és a technológia értelmezési tartományából. Az esemény célja, hogy az eddig kizárólag IT szemszögből vizsgált Cloud technológiát gazdasági, kormányzati és fogyasztói aspektusba is helyezze. Így a Kiállítás és Konferencia 4 kulcs-témát jár körbe, melyek részletesen a következők:

KKV: az információs technológiai támogatások hasznosulásának problémáiról, illetve azok megoldásairól.

Állam szerepe: Hol vannak az adataink? Mi történik az adatainkkal? Kinek van hozzáférése az adatainkhoz, és milyen garanciák, biztosítékok vannak arra, hogy valóban az történik, amit akár az üzleti szolgáltató, akár egy állami infokommunikációs szolgáltató állít és ez így is marad a jövőben?

Startup: Mik azok az előnyös adottságok, amelyek miatt Budapest kitüntetett helyzetből indul, hogy Európa Cloud startup fellegvára legyen?

Diszruptív technológiák: A felhő-technológia már nem csupán és nem elsősorban egy informatikai történet, hanem az az információs technológiai modell, amely alapjában képes felforgatni erős és érett iparágakat, legyen szó a pénzügyi szolgáltatások, vagy a szórakoztatóipar, vagy a logisztika területéről. A jövő nagy kérdése, hogy a Cloud hátán miként történik meg a kulcsiparágak digitális transzformációja, miként alakul át a szolgáltatások köre, milyen és mely szolgáltatók fogják meghatározni ezt az átalakulást.

 

Az egész napos eseményen olyan neves cégek képviselői és a téma szakértői vesznek részt, mint a Telenor, az SAP vagy a Salesoforce, hogy előadások, esettanulmányok és egy kerekasztal beszélgetés keretein belül ismertessék meg a Cloud computing legújabb irányvonalait, és ami a legfontosabb az IT szektoron túlmutató hatását a közönségnek. Kivételes és formabontó megvilágításba helyezve ezzel az informatika jelenleg egyik legrohamosabban fejlődő területét.

A EuroCloud Magyarország által szervezett konferenciára szeptember 23-án, kedden a Kempinski Hotel Corvinus-ban kerül sor. További információ: e-mailben: conference@eurocloud.hu; vagy weboldalunkon.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.