Hirdetés
. Hirdetés

Végzetesen túlterhelt hálózatok?

|

A big data, a felhő és a mobil számítástechnika számtalan lehetőséget kínál - de a fejlődésnek ára van: az új és rendkívül erőforrás-igényes rendszerek könnyen túlterhelhetik az őket kiszolgáló hálózatokat.

Hirdetés

A Juniper Networks és a Forrester Consulting közös jelentése szerint a big data, valamint a mobil- és a felhőmegoldások elterjedése olyan terhelést jelent, ami kritikus mértékben csökkenti a hálózatok „szakítószilárdságát”.

A Building For the Next Billion: What The New World Of Business Means For The Network című tanulmány megállapításai szerint az IT-vezetők 86 százaléka nem képes előteremteni az új szolgáltatások, üzleti működést támogató rendszerek implementáláshoz szükséges erőforrásokat – mert a hálózatuk nem alkalmas az új rendszerek bevezetésével járó többletfeladatok ellátására.

A tanulmány készítői szerint a legnagyobb problémát az okozza, hogy a vállalatok mindhárom fent sorolt technológia előnyeit megpróbálják a maguk javára fordítani – meggondolatlan módon egyszerre vetik be az új megoldásokat, hogy konszolidálják és kiterjesszék a működésüket.

A cégek folyamatosan gyomlálják redundáns szoftver- és hardverrendszereiket; minimalizálják a fiókirodáikban és külső telephelyeiken folytatott tevékenységet. Pozitív tendencia viszont, hogy az üzleti döntéshozók láthatóan azon vannak, hogy új bevételi források felkutatásával és kiaknázásával bővítsék a szervezetük tevékenységét – miközben igyekeznek a meglévő ügyfélkörük számára is újabb, releváns termékeket és szolgáltatásokat kidolgozni.

Bask Iyer, a Juniper informatikai vezetője hétfői blogbejegyzésében azt írta, hogy a hálózatok „szakítószilárdságuk végső határához” értek. Terhelésük exponenciálisan növekszik; az infrastruktúra egyre jobban elfárad – hiszen nem arra tervezték, hogy elviselje a napjainkban tapasztalható hatalmas kihasználtságot. „Megpróbálunk minden áron megfelelni a növekvő igényeknek, de ezzel csak saját üzleti agilitásunkat korlátozzuk – írta Iyer. – Valójában a vállalkozások 74 százaléka szerint bonyolult 35 százaléka szerint pedig menedzselhetetlenül merev a hálózatuk...”

A szakember figyelmeztetett: a cloud és a big data elterjedése nem csak új lehetőségeket, de új kihívásokat is jelent a vállalati IT számára. Olyan kihívásokat, amelyekkel inkább előbb, mint utóbb, de mindenképpen szembe kell nézniük a szakembereknek.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.