Hirdetés
. Hirdetés

Villanypark lett a játszótérből

|

Kültéri, elektromos áramot termelő fitneszgépek kerültek elhelyezésre a kispesti központi játszótéren.

Hirdetés

A gépek használói amellett, hogy megőrzik egészségüket és kondíciójukat még pénzt is spórolhatnak.

Hirdetés

A tiszta levegő és a mozgás hozzásegíthet bennünket ahhoz, hogy teljesebb, egészségesebb életet élhessünk. Ennek a törekvésnek egyik újabb állomásaként olyan gépeket helyeztek ki a Központi Játszótérre, amelyek segítenek az egészség megőrzésében, a mindennapi jó kondíció megtartásában. Spinningkerékpárt, kézikerékpárt, fekvőkerékpárt, és ellipszisgépet használhatnak mostantól a kispestiek, ezek közül többet akár a mozgásukban valamilyen módon akadályozott emberek is. Ezek a gépek a test minden részletére hatnak, és egyes testrészekre külön is lehet edzésprogramokat találni.

A TGO kültéri fitneszgépei azonban nemcsak a szabadban végzett sportolás örömét biztosítják, hanem lehetőséget is arra, hogy a testmozgás során termelt energiánkkal újratölthessük lemerült telefonunkat, laptopunkat és egyéb elektronikus berendezéseinket.

 

Az Európában is egyedülálló környezetbarát, ember által termelt megújuló energiaforrással működő kültéri fitneszberendezések sötétedés után is használhatóak, mivel a világítását a gépeken végzett gyakorlatok során megtermelt áram biztosítja. A rendszer képes arra is, hogy folyamatosan nyomon kövesse mennyi áramot termelnek a gépek egy-egy gyakorlat során. Egy átlagember egyébként egy átlagos gyakorlat során 50-100 Watt energiát termelt. Ez használattól függően akár 1 KW/óra teljesítményt is jelenthet naponta az összes gép esetében, így a rendszer energiaszükségleteit jelentősen meghaladó megtermelt áram szabadon felhasználható a csatlakoztatható elektronikus berendezések feltöltésére. A fitneszgépek beszerzése 5,5 millió forintba, a kihelyezése 2 millió forintba került.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.