Hirdetés
. Hirdetés

Virtualizáció gépi intelligenciával

|

Hatékonyabb üzemeltetést, nagyobb biztonságot és gyorsabb migrációt ígérő képességekkel bővítette felhőszolgáltatói platformját a VMware éves konferenciáján, ahol ízelítőt adott peremhálózati virtualizációs és munkakörnyezet-felügyeleti megoldások bejelentése mellett mesterséges intelligenciára és blokklánc-technológiára építő fejlesztéseiből is.

Hirdetés

A Cloud Provider Platform legújabb fejlesztéseivel a felhőszolgáltatók egyszerre korszerűsíthetik a VMware virtualizációs technológiájára épülő felhőiket és bővíthetik többfelhős környezeteket támogató menedzselt szolgáltatásaikat, megkönnyítve ügyfeleiknek az átállást a modern szolgáltatási modellekre. Központi portálfelületet ad például a konferencián bejelentett VMware Cloud Provider Hub, amelyen a szolgáltatók beszerezhetik, ügyfeleikhez hozzárendelhetik és menedzselhetik VMware Cloud infrastruktúrájukat, valamint többfelhős környezetekhez adott menedzselt üzemeltetési szolgáltatásaikat is. A szintén most debütáló VMware Cloud Provider Pod segítségével pedig a szolgáltatók mindössze pár kattintással konfigurálhatják és élesíthetik virtualizált, szoftveralapú, többlakós adatközpontjukat.

Hirdetés

Szolgáltatáskonfigurálás automatikusan
A Cloud Provider Hub két vonatkozásban - a VMware szolgáltatásként kínált, bármely (XaaS) megoldását használó ügyfelek teljes életciklusát lefedő felügyelet és a menedzselt szolgáltatások területén - bővült kulcsfontosságú képességekkel. Az ügyfelek életciklusának végponttól végpontig ívelő felügyeletét könnyíti meg a szolgáltatóknak, hogy maguk szabhatják meg a szolgáltatások feltételeit a közvetlen kapcsolat teljes tartama alatt, beleértve a VMware XaaS szolgáltatások elérését, a használat mérését, a számlázást és a támogatást is. Végig a partner marad a megbízható tanácsadó és az első kapcsolati pont az ügyfelek és a VMware között, miközben azok a többfelhős működési modellre átállva egyre több infrastruktúra- és üzemeltetési-felügyeleti szolgáltatást vesznek igénybe. Ehhez a szolgáltatók mostantól egy - a hardvereszközöket nézve - könnyített modellben vehetnek fel újabb VMware-megoldásokat saját menedzselt szolgáltatásaik közé.

Gyorsabban állíthatják össze és vezethetik be mostantól a VMware vSphere, vSAN, NSX, vCloud Director és más, tesztelt és tanúsított termékeire épülő felhőszolgáltatásaikat a VMware partnerei a Cloud Provider Pod segítségével, mivel a megoldás a VMware Validated Design irányelveit követve automatizálja a folyamatot, beleértve a működés monitorozásának, a felhőkörnyezet menedzselésének, a használat mérésének és elszámolásának kialakítását is. A Cloud Provider Poddal a felhőszolgáltatók így szabványosíthatják teljes szoftveralapú adatközpontjukat (SDDC-jüket), következetes VMware-infrastruktúrát alakíthatnak ki, és gyorsabban megszerezhetik a VMware Cloud Verified megjelölést.

VMware World 2018: Pat Gelsinger vezérigazgató nyitóelőadása a konferencián

A Cloud Provider Platform további fejlesztéseivel a VMware a felhőkörnyezetek működési hatékonyságát erősítette, biztonságát növelte, és gyorsított a felhőmigráció folyamatán. A vCloud Director felhőmenedzsment-megoldás megújult kezelőfelülettel megjelenő 9.5-ös verziója szorosabb NSX-integrációval támogatja az adatközpontok közötti hálózati kommunikációt, és növeli a szerepköralapú irányítás felbontását. A vCloud Availability for Cloud-to-Cloud DR újabb katasztrófaelhárító és felhőmigrációs képességeket ad a vCloud Directort használó szolgáltatóknak. A vCloud Usage Meter legfrissebb, 3.6.1-es verziójával pedig a szolgáltatók hozzáférnek a vCloud Usage Insight szolgáltatásként működő (SaaS) eszközhöz is, amellyel automatikus kimutatásokat készíthetnek ügyfeleik felhőhasználatáról, egyszerűsíthetik új ügyfeleik felvételét és erősíthetik a mérésekhez gyűjtött adatok biztonságát a szerződések és az adatközpontok számától függetlenül.

Felhők peremén
Olyan keretrendszer fejlesztését is bejelentette Las Vegasban megtartott konferenciáján a VMware, amely hibrid és többfelhős környezeteit a peremhálózatokra terjeszti ki. A dolgok internetének (IoT) elosztott világában a csatlakoztatott eszközök milliárdjai egyre nagyobb feldolgozási kapacitást igényelnek a hálózat peremén, amelyet felügyelni, automatizálni és védeni kell az alkalmazások valós idejű működéséhez. A VMware ezért olyan megoldásokon dolgozik, amelyekkel a gépi intelligenciára épülő képességek az adatközpontból a felhőn át a hálózat peremére is kivihetők. A fejlesztések a VMware NSX szoftveralapú, nagy kiterjedésű hálózati architektúrájára és a tavaly felvásárolt VeloCloud felhőalapú SD-WAN technológiájára épülnek azzal a céllal, hogy csökkentsék a peremhálózati és IoT-infrastruktúra összetettségét, megkönnyítve annak védelmét és rugalmas méretezését.

A portfólió legújabb tagja a VMware Pulse IoT Center 2.0, amellyel a vállalatok intelligensebb felügyelet és nagyobb biztonság mellett működtethetnek az eddiginél nagyobb kiterjedésű, akár több százezer eszközből felépülő IoT-infrastruktúrákat. Az integrációt RESTful API-k (alkalmazásprogramozási interfészek) széles választékával támogató IoT-menedzsmentmegoldás nemcsak házon belül vezethető be, hanem SaaS szolgáltatásként a VMware-nél, illetve felhőszolgáltató partnereinél is előfizethető.

Ehhez kapcsolódva a Dell Technologies a konferencián mutatta be IoT Solution for Surveillance megoldáscsomagját, amely tartalmazza a VMware Pulse IoT Center és Software-Defined Data Center megoldásait, megkönnyítve az adatok gyűjtését és elemzését a peremhálózaton.

Szintén előzetest mutatott Las Vegasban a VMware a Dimension projektben megvalósuló fejlesztéseiből. A megoldás a VMware Cloud Foundation technológiáit felhőfelügyeleti eszközökkel ötvözi hiperkonvergens formátumban, hogy egy végponttól végpontig ívelő szoftveralapú adatközponti infrastruktúrát alkosson, amelyet a vállalatok a VMware által működetett szolgáltatásként használhatnak. A Dimension projekt a várakozások szerint drasztikusan csökkenti majd az üzemeltetés bonyolultságát és költségeit az adatközpontban és a peremhálózaton egyaránt, miközben nagyobb védelmet ad az IoT-környezeteknek.

Intelligens munkakörnyezet
Modern felügyeleti képességekkel bővítette továbbá a VMware Workspace ONE digitális munkakörnyezeti platformját, amelyekkel a Windows 10-re átálló, Android és iOS operációs rendszereket szintén használó vállalatok javíthatják a virtualizált végpontokon dolgozó alkalmazottak felhasználói élményét, s ezzel együtt a munkavégzés hatékonyságát. A konferencián bejelentett Workspace ONE Intelligence felhőszolgáltatás a teljes digitális munkakörnyezetről gyűjtött adatokat elemezve ad rálátást a működésre, és automatizálható folyamatokkal segíti a vállalatokat az üzemeltetésben. A Windows 10

prediktív javítása például a CVE (Common Vulnerabilities and Exposures) adatbázis alapján folyamatosan ellenőrzi az operációs rendszer állapotát, gondoskodik az eszközök karbantartásáról, biztonsági rehabilitálásáról, még mielőtt azokat támadás érné. Az egységes végpont-felügyeleti szolgáltatás teljes egészében lefedi a csoportszabály-objektumok (GPO-k) menedzselését, amit többek között szerkeszthető CIS (Center for Internet Security) és Microsoft biztonságiszabály-sablonokkal tesz könnyebbé.

A Dell és a VMware új, "munkára kész" megoldásokat is kínál a vállalatoknak a Dell Provisioning for Workspace ONE programon keresztül. A munkavállalók így Win32 alkalmazásokkal előre telepített Dell PC-ket kaphatnak, amelyekkel azonnal dolgozni tudnak, és az eszközöket szükség esetén ugyanilyen könnyen helyreállíthatják.

Elérhető mostantól a Workspace ONE AirLift konnektor is a Microsoft System Center Configuration Management (SCCM) felügyeleti megoldásához, amellyel a vállalatok gyorsabban és kevesebb kockázat mellett válthatnak Windows 10 operációs rendszerre, a szintén új Workspace ONE Intelligent Hub applikáció pedig a vállalati és az alkalmazotti tulajdonban levő eszközökön ad egységes felhasználói élményt. Béta-szakaszában jár a Workspace ONE Notebook applikáció fejlesztése, amely konténertechnológiával teremt biztonságos munkakörnyezetet az alkalmazottak saját tulajdonban levő digitális eszközein.

Las Vegasban a VMware a Dimension mellett két további projektjébe adott bepillantást. A Magna projekt olyan virtuális infrastruktúrát fejleszt, amely a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia képességeivel felruházva önmagát optimalizálja, így minden eddiginél hatékonyabbá teheti az adatközpontok működését. A konferencián tartott demóban a Magna projekt technológiái az alkalmazások viselkedését kiismerve újramodellezték, tesztelték és átkonfigurálták a hálózatot, hogy növeljék a teljesítményt.

A Concord projekt fejlesztéseit pedig, amelyekkel a blokklánc-technológia használatát könnyítené meg a vállalatoknak, a VMware megnyitotta, azok a GitHubon mostantól nyílt forráskódú, elosztott bizalmi infrastruktúraként érhetők el.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.