Hirdetés
. Hirdetés

Vizuális étlap győzött a Hackathonon

|

Igazán zseniális ötletekkel álltak elő az egyetemisták az először megrendezett Hackathonon - a győztes projekt egy vizuális étlap lett.

Hirdetés

A hazai startup világ utánpótlásának biztosítását célozta meg a Hackathon-in-a-Box, amely az egyetemeken kívánja megtalálni a jövő innovátorait. A nemzetközi modelleken alapuló két napos rendezvények a hallgatók számára szeretnének betekintést engedni a startupok színes világába. Az első rendezvényhez, Budapest egyik legújabb közösségi irodája a TheHub.hu adott stílusos helyszínt.

A versenyt végül a Zmenü névre keresztelt online ételrendelési szolgáltatás nyerte, aminek alkotói az elavult - és igen unalmas – lista alapú étlapokat váltanák le egy látványos megoldással. A projekt egy Pinterest-stílusú nemzetközi ételrendelő platform, ahol az összes elérhető házhoz szállító konyha ételfotói között lehet böngészni, azokat különböző szempontok szerint rendezni és szűrni.

Az ötletgazda tervei szerint szolgáltatásuk révén válhat az ételrendelés a közösség által is értékelhető, vizuális alapokra helyezett élménnyé. A győztes Londonban a Google Campuson, a Founders Hive eseményén, illetve a legpatinásabb hazai startup versenyen, a Startup Undergroundon is bemutathatja projektjét.

A zsűri kiemelkedőre értékelte továbbá a vakok és gyengén látók számára készült Blind Guide turisztikai és segítő szolgáltatásokat valamint a főzést interaktív szakácskönyvvel segíteni hivatott Smart Chef-et.

A versenysorozat következő állomása a BME Demola innovációs műhelyében megrendezésre kerülő esemény, amelyre még április 11-ig lehet jelentkezni a Hackathon.hu oldalon keresztül.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.