Hirdetés
. Hirdetés

A ChatGPT népszerűsége teszi lehetővé, hogy a Qualcomm AI-vállalat legyen

|

A ChatGPT robbanásszerű népszerűsége a Qualcomm chipgyártó vállalat vezérigazgatója szerint lehetőséget ad arra, hogy megmutassa a mesterséges intelligencia képességeit az okostelefonokon.

Hirdetés

"Ez az a mérföldkő, amelyre vártunk, hogy a Qualcommot mesterséges intelligenciával foglalkozó vállalatként megalapozzuk" - mondta Cristiano Amon a CNBC-nek. A Qualcomm nemrégiben videókat tett közzé arról, ahogy a szövegből AI-képeket generál egy androidos telefonon, amit a barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC 2023) is bemutatott.

"Bármilyen képet akarsz generálni, amit meg akarsz osztani valakivel, valós időben akarod megtenni. Gondolj arra, amit a Microsoft csinál a kereséssel, és a keresési eredményekkel akarsz csevegni. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, nem futtathatsz mindent egy adatközpontban, a mesterséges intelligenciát az eszközökre kell vinned" - magyarázta Amon.

Hirdetés

A nagy nyelvi modelleket teljes egészükben az okostelefonokon belül generálják majd, ami azt jelenti, hogy képesek lesznek internetkapcsolat nélkül is dolgozni. "Az a képesség, hogy ekkora feldolgozási teljesítményt hozzunk létre egy okostelefonban, és ezt az akkumulátor élettartamának veszélyeztetése nélkül futtassuk, olyasmi, amire csak a Qualcomm képes" - állította a cég vezére.

A Bernstein elemzői egy e heti jegyzetükben azt mondták, hogy a mesterséges intelligencia lekérdezések meghajtása több milliárd dolláros éves piaci lehetőséget jelenthet a chipgyártók számára. A Qualcomm számos virtuális valóság eszközhöz is szállított chipeket, olyan partnerekkel együttműködve, mint a Meta, a Samsung és a Google.

Amon elmondta, hogy szerinte az okosszemüvegek jelentik a számítástechnika következő határát és a fizikai és digitális terek összeolvadását. "Elképzelem azt a forgatókönyvet, hogy a telefonodhoz társul majd a szemüveged, és végül csak a szemüveged lesz. A lehetőségek hihetetlenek. Ez meg fog történni, nagyon hamarosan" - jelentette ki.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.