Hirdetés
. Hirdetés

A kripto megoldhatja a kockázati tőke átvilágítási problémáját

|

Az átvilágítás mindig is probléma volt a kockázati tőke területén egy kockázati tőketársaság vezetője szerint, de a kripto megoldást kínál: egy nyilvános és megváltoztathatatlan főkönyvet.

Hirdetés

A megfelelő kripto cégek átvilágításának nehézségeivel küszködő kockázati tőkéseknek vissza kellene térniük az alapokhoz, és "bízni a láncban", állítja egy kriptofókuszú kockázati alap vezetője. A Recharge Capital egy 6 milliárd dolláros alap, amelynek portfóliójában kripto- és decentralizált pénzügyi (DeFi) projektek szerepelnek. A Cointelegraphnak nyilatkozva John Lo, a társaság digitális eszközökért felelős vezetője azt mondta, hogy az FTX megingatta az iparágba vetett bizalmat. "Sok lélekvizsgálat lesz" - véli Lo, aki szerint az átvilágítás mindig is probléma volt a kockázati szektorban, még a kriptón kívül is.

Úgy véli, hogy az FTX összeomlására válaszul a kriptokockázati tőkebefektetők által kialakított cselekvési terv döntő fontosságú tényező lesz a hatékony kilábalás vagy az iparági válság elmélyülése szempontjából. Lo azonban azzal érvel, hogy a kriptoipar lépést tesz a világ számára a megoldás - egy nyilvános és megváltoztathatatlan főkönyv - felé.

Hirdetés

"A kriptokockázatoknak kifejezetten vissza kell térniük a kripto alapelveihez. Bízzanak a láncban! Sokkal több vállalkozást fogunk látni, amelyek a láncon keresztül működnek, és a VC-k a láncon belüli adatokra támaszkodnak, hogy alaposabb átvilágítást végezzenek. Jobb eszközöket fogunk látni az on-chain adatok desztillálására és nyomon követésére, sőt, akár egész on-chain vállalkozásokat is láthatunk NFT-kbe csomagolva és eladva, optimalizálva a fáradságos M&A folyamatokat" - tette hozzá.

A kriptokockázati tőke nagysága tavaly meghaladta a 2021-es szintet. A befektetők 30,3 milliárd dollárt biztosítottak a kriptoprojektekre, derül ki a Cointelegraph Research VC adatbázisából. Az FTX összeomlása negatív hangulatot okozott az egész iparágban, de Lo szerint a finanszírozás csökkenése a makrogazdasági forgatókönyvet is tükrözi.

"A magas kamatkörnyezet nem sok jót ígér a kockázatos iparágaknak. A kockázatvállalás általában lemarad, és valószínűleg leértékelődéseket fogunk látni" - jegyezte meg a szakember. Hozzátette, hogy 2023 előrehaladtával és a makrogazdasági környezet stabilizálódásával az iparág is visszanyeri stabilitását. "Valószínűleg jó dolog, hogy a rossz szereplőket és a rossz gyakorlatokat inkább korábban, mint később rázzák le" - fogalmazott.

Az év során - Lo jósolta szerint - az iparágban több tőkebefektetést fogunk látni, mint beáramlást, és a hangsúly inkább a láncon belüli termékekre és szolgáltatásokra, mint a tokenekre fog helyeződni. Számos, a bikapiac alatt felszínre került kihívás valószínűleg szintén reflektorfénybe kerül majd, beleértve a felhasználói élményt, a pénztárcákat, a felhasználói beszállás és a megfelelőséget.

"A blokklánc skálázhatóságával, a likvid tétekkel, a valós eszközökkel, a decentralizált tőzsdékkel és platformokkal kapcsolatban kulcsfontosságú narratívák alakulnak ki. Ezek az optimalizálások egy őrült kísérletezési időszak után kulcsfontosságúak lesznek a növekedés szempontjából, és mint mindig, vannak olyan csapatok, amelyek lopakodva dolgoznak olyan úttörő termékeken, amelyeket még nem láthatunk. A kripto él és virul! - jelentette ki Lo.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.