Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft, a Meta és az Amazon együtt vágtak bele egy interoperábilis térképprojektbe

|

A Linux Foundation, az Amazon Web Services (AWS), a Meta, a Microsoft és a holland TomTom térképgyártó vállalat egyesítette erőit az Overture Maps Foundation nevű új térképészeti nonprofit szervezetben.

Hirdetés

Az Overture célja, hogy segítsen új térképészeti termékek készítésében azzal, hogy interoperábilis nyílt térképadatokat kínál, lényegében olyan térképadatokat, amelyeket a tagok számítógépes rendszereken keresztül használhatnak.

Az adatok a következők forrásokból származnak majd: kormányzati szervek, például várostervezési osztályok; meglévő nyílt térképadat-projektek, mint például az OpenStreetMap (amelyet a Meta már használ); a tagoktól, akik saját adataikkal járulnak hozzá a projekthez - írja a The Hustle.

A tagsági díj egyébként évi 0 és 3 millió dollár között mozog, attól függően, hogy magánszemélyről, nonprofit szervezetről, kormányzati ügynökségről vagy vállalkozásról van-e szó.

Hirdetés

Ahogy Jim Zemlin, a Linux Foundation ügyvezető igazgatója a Venture Beatnek elmondta, ez nem egy Google Maps, amitől útbaigazítást lehet kérni. Inkább a térképészet válasza a nyílt forráskódú szoftverekre. Jelenleg a fejlesztők, akik jó minőségű és naprakész térképadatokat szeretnének találni, gyakran különböző forrásokból rakják össze azokat, amelyeknek mindegyikének saját nyelve van és saját furcsaságokat hordoz.

Az Overture adatai egyetlen helyen fognak élni, és olyan alaptérképként szolgálnak, amelyre a vállalatok és a fejlesztők építhetnek. A 2023-ban induló első adatkészlet épület-, út- és közigazgatási információkat tartalmaz majd. Idővel az Overture további rétegeket, például 3D-s épületadatokat is közzé fog tenni.

A térképi adatok számos célra hasznosak, beleértve a navigációt, az útvonaltervezést, a keresést, valamint a kiterjesztett és kevert valóságot, ami a Meta számára valószínűleg fontos a metaversum törekvései miatt. Figyelemre méltóan hiányzik a társaságból a Google és az Apple. Saját térképeik vannak, amelyek - ahogy a TechCrunch rámutat - hatalmasat haraptak a TomTom üzletéből, ahogy az okostelefonok felváltották a GPS-eszközöket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.