Hirdetés
. Hirdetés

Az Amazon Web Services és a Hugging Face együttműködik az AI-fejlesztők megcélzása érdekében

|

Az Amazon Web Services (AWS) közölte, hogy együttműködik a Hugging Face szoftverfejlesztő központtal, hogy megkönnyítse a mesterséges intelligencia (AI) munkájának elvégzését az Amazon felhőjében.

Hirdetés

Miközben a Microsoft és az Alphabet Google által kínált új generatív AI-szolgáltatások, például a chat-alapú keresőmotorok megragadták a közvélemény fantáziáját, az AWS-hez hasonló technológiai vállalatok a színfalak mögött is versengenek azért, hogy olyan eszközöket és szolgáltatásokat nyújtsanak, amelyekre a szoftverfejlesztőknek szükségük lesz ahhoz, hogy hasonló technológiát szőhessenek saját termékeikbe.

Az AWS, a legnagyobb felhőalapú számítástechnikai szolgáltató már most is kínál olyan eszközöket, amelyek segítik a fejlesztőket az AI-alapú szoftverek létrehozásában, beleértve a saját fejlesztésű számítási chipeket, amelyekkel a riválisoknál olcsóbban lehet hatalmas mennyiségű adatra AI-algoritmusokat zúdítani, valamint olyan szolgáltatásokat, amelyek csökkentik a chatbotok vagy más AI-termékek létrehozásához szükséges időt.

Hirdetés

Az AWS közölte, hogy együttműködik a Hugging Face nevű New York-i céggel, amely olyan központi online hellyé vált, ahol az AI-fejlesztők nyílt forráskódú kódokat és modelleket osztanak meg egymással. Clem Delangue, a Hugging Face vezérigazgatója elmondta, hogy bár a megállapodás nem kizárólagos, a startup szorosan együttműködik az AWS-szel annak érdekében, hogy a fejlesztők számára megkönnyítsék az oldalról származó kódok átvételét és futtatását az AWS felhőben.

"Ehhez a termék-együttműködéshez jelentős mérnöki erőforrásokat szánunk a közös termékeink létrehozására" - mondta Delangue a Reuters-nek.

Delangue azt is elmondta, hogy a Bloom következő generációja, egy nyílt forráskódú mesterséges intelligencia modell, amely méretben és terjedelemben vetekszik azzal a modellel, amelyet a Microsoft által támogatott OpenAI használt a ChatGPT megalkotásához, az AWS által létrehozott Trainiumon, egy saját fejlesztésű mesterséges intelligencia chipen fog futni.

Swami Sivasubramanian, az AWS adatbázisokért, analitikáért és gépi tanulásért felelős alelnöke elmondta, hogy szerinte a Trainiumhoz hasonló technológiák segíthetnek a fejlesztőknek pénzt megtakarítani, mivel az MI egyre több számítási teljesítményt vesz igénybe, és az AWS szeretné elérni, hogy a fejlesztők számára kevésbé legyen időigényes az alkalmazásuk. "Biztosítani akarjuk, hogy hozzáférjenek a szilícium- és hálózati innovációinkhoz" - mondta Sivasubramanian a Reuters-nek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.