Hirdetés
. Hirdetés

Az IBM az Ikerbasque Alapítvánnyal közösen épít kvantumközpontot

|

Az IBM vezető kvantumszámítási központot hoz létre a Fundación Ikerbasque-kal, a spanyolországi Baszkföldön található baszk tudományos alapítvánnyal partnerségben. Ez a második ilyen IBM Kvantumszámítási Központ, amelyet Európában bejelentettek.

Hirdetés

Az IBM-Euskadi Kvantumszámítási Központ a Qiskit Runtime szolgáltatásokat egy 127 kvbites IBM Quantum System One rendszerről fogja nyújtani, amely San Sebastianban található és az IBM kezeli. A kezdeményezés célja a kvantumkutatás előmozdítása, a kvantumos munkaerő kiépítése, a gazdasági fejlődés elősegítése, valamint az e célok eléréséhez szükséges kvantumszámítási infrastruktúra biztosítása.

Az IBM-Euskadi Kvantumszámítási Központ elősegíti a fejlett technológia használatát a baszkföldi kormányzat és az általános helytartóságok (Araba, Bizkaia és Gipuzkoa) egészében, tovább emeli a kutatóintézetek színvonalát a nemzetközi kutatási együttműködések bővítésével, világszínvonalú tudományos alapkutatásokat végez, és növeli a kvantumban képzett tehetségek számát a régióban.

"Nagyon kockázatos megmondani, hogy mit hoz a kvantumszámítógépek jövője. Senki sem tudja biztosan. Azt viszont biztosan tudjuk, hogy Baszkföldnek fel kell készülnie a jövőre. Lényeges, hogy jó kiinduló helyzetben legyünk, amikor a helyzet úgy kívánja. Euskadi ma csatlakozik az IBM Kvantumszámítási Központok kiválasztott csoportjához. Aktívan együtt fogunk működni ezzel a hálózattal, és minden tudásunkkal hozzájárulunk e technológia további fejlesztéséhez. Az IBM Baszkföld iránti elkötelezettsége a tudományos, technológiai és innovációs rendszerünk új elismerését tükrözi. Baszkföld hisz a tudományban és befektet abba. Tesszük ezt abban a meggyőződésben, hogy jólétünk a haladáson, a tudományos fejlődésen keresztül fog megvalósulni" - fejtette ki a baszkföldi kormány elnöke, Iñigo Urkullu.

Hirdetés

"Az IBM-Euskadi Kvantumszámítási Központ újabb bizonyítéka annak, hogy elkötelezettek vagyunk az innováció nyílt közösségeinek kiépítése iránt, hogy korunk legnagyobb kihívást jelentő problémáit megoldjuk. Ez a partnerség az IBM kvantumtechnológiáinak teljes skáláját a Baszkföld világszínvonalú tudományos és ipari közösségeinek rendelkezésére bocsátja. Büszkék vagyunk arra, hogy Baszkföld kormányával, valamint a magánszektorbeli és egyetemi partnerekkel együttműködve a spanyolországi innováció új szintre emelése érdekében dolgozhatunk" - mondta Dr. Darío Gil, az IBM vezető alelnöke és kutatási igazgatója a ConvergeDigest szerint.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.