Hirdetés
. Hirdetés

High-tech spermaadományozás a párok megfelelése érdekében

|

Korábban csak a donor vércsoportját vették figyelembe a mesterséges megtermékenyítéssel kapcsolatos döntéseknél.

Hirdetés

Kínában a spermadonorok közreműködése a termékenységi problémával küzdő nők kisegítésére egyre szélesebb körben terjed. Újabban high-tech módszereket is alkalmaznak, hogy a biológiailag legmegfelelőbb apát találják meg a leendő magzatok számára.

Guangdong tartományban a spermadonorok nagy adatmennyiségen és mesterséges intelligencia használatán alapuló online párosítási rendszere több mint 500 meddőségi problémával küzdő párnak hozott megoldást - közölte a tartományi termékenységi kórház elnöke a China Daily-vel.

Hirdetés

A rendszer lehetővé teszi az olyan alapvető információk egyeztetését, mint a vércsoport, az arcforma, az orrnyereg, a bőrszín, a haj eloszlása és a szemhéj állapota. A Kanton városában tavaly bevezetett rendszer célja, hogy jobban megfeleljen a meddő párok igényeinek. Li Guanming, a kórház elnöke szerint az új kiválasztási eljárás csökkentette a születési rendellenességek számát.

"Egy felhőadatbázison keresztül segíti a biológiai jellemzők intelligens összehasonlítását a spermadonorok és azon családok férfi tagjai között, ahol erősen hajlanak a gyermekvállalás érdekében támogató technológiákat elfogadni" - tette hozzá. Korábban csak a donor vércsoportját vették figyelembe a mesterséges megtermékenyítéssel kapcsolatos döntéseknél.

"Az illeszkedést vizsgáló rendszer a lehető legnagyobb mértékben segít enyhíteni a spermadonorra szoruló párok aggodalmait is, mivel csökkenti a félelmet, hogy a gyermek megjelenése és vércsoportja túlságosan eltér majd" a szülőkétől - fejtette ki Li. A kórházban működik az egyetlen spermabank Guangdongban, eddig több mint 190 ezer adományozással.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.