Hirdetés
. Hirdetés

Június 10: Infoparlament - regisztráljon!

|

Konferencia az információs társadalom aktuális trendjeiről és kihívásairól.

Hirdetés

Az Infoparlament második alkalommal vonul a digitális térbe - lehetőséget adva arra, hogy mindenki részt vehessen a rendezvényen, aki elsőkézből szeretne információt kapni a jövő tervezésével kapcsolatban.

A 2021. június 10-én megrendezésre kerülő eseményt Soltész Attila, az Informatika a Társadalomért Egyesület elnöke ajálja mindenki figyelmébe.

A görög eredetű krízis szó döntést, fordulópontot, súlyos átmeneti állapotot jelent. A kínai szótárban két írásjelből, két fogalomból tevődik össze: az esély és a veszély kifejezésekből, ami jól tükrözi a krízis legfontosabb kettős tulajdonságát, összetettségét. Az elmúlt évtizedek legsúlyosabb válságát éli most az emberiség, mind egészségügyi, mind gazdasági, mind pedig humanitárius szempontból. A koronavírus okozta óriási megrázkódtatás ellenére az elemzők és a jövőkutatók talán túlzottan bizakodóak voltak. A várakozásokkal szemben a válság íve nem egy gyors visszapattanással járó V betűt formázó alakzatot ír le, a kilábalás időszaka elhúzódik, és még mindig számtalan bizonytalanságot tartalmaz. Az elhúzódó válság veszélye mellett azonban ott rejlik a struktúrák mélyebb átalakulásának esélye is.

A krízis mélyreható átalakulást eredményez a gazdasági és társadalmi viszonyokban, és lehetőséget ad arra, hogy fenntarthatóbb, kevésbé sérülékeny életformára rendezkedjünk be. Ez a lehetőség azonban óriási felelősséggel jár. Ha nem hozunk áldozatokat a közép- és hosszútávú célokért, a bolygó fenntarthatóságáért, a világgazdaság sérülékenységének csökkentéséért és a szociális problémák felszámolásáért, akkor egyenesen rohanunk bele a következő, a mostaninál még nagyobb válságba.

A jövő tervezése elkezdődött, és a szemünk előtt formálódik ki az új világ. A digitalizáció megkerülhetetlenné vált. Egy év leforgása alatt a húzóágazatként, a versenyképesség motorjaként aposztrofált informatikából a túlélés záloga lett, és már talán nincs is olyan döntéshozó, aki ne a digitális transzformáció felgyorsításában és az innovációban látná az egyetlen kiutat. Mit jelent a jövőre való felkészülés, milyen esélyeket ad a kialakult helyzet és Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Terve vajon megfelelő alapot ad-e arra, hogy a válságból való kilábaláson túl hazánk a világjárvány utáni időszak nyertese legyen?

Várjuk Önöket szeretettel a 2021-es online Infoparlamenten, kérjük, regisztráljanak a részvételért! 

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.