Hirdetés
. Hirdetés

Már teszteli a holdi bázis felépítéséhez szükséges technológiát Kína

|

Kínának új tervei vannak égi kísérőnkkel kapcsolatban.

Hirdetés

Miután sikeresen leszállt és bejárta a Hold túlsó oldalát, a Föld szeme elől teljes sötétségben rejtőző régiót, Peking mélyebb elemzés céljából mintákat akar visszahozni a Hold felszínéről. Az új terveket akkor hozták nyilvánosságra, amikor az USA, Európa és Oroszország is a Hold felszínét célzó küldetésekre készül. Peking azt tervezi, hogy a Csang'e-6 missziója során mintákat gyűjt a Hold túlsó oldaláról, amivel az ország holdkutatását újabb fázisba lépteti.

A legújabb fejlemény annak apropóján történt, hogy Peking jóváhagyta a Holdon egy kutatóállomás építésének tervét a következő évtizedben. Eközben a Sárkány tervei között szerepel a Hold további, alapos felderítése is a jövőbeli Chang'e-6, Chang'e-7 és Chang'e-8 küldetések révén.

Hirdetés

A várhatóan 2024-ben induló Chang'e 6 a Déli-sark-Aitken-medence domborzatát, összetételét és felszín alatti szerkezetét fogja vizsgálni. A küldetés mintákat hoz vissza a Földre. A Chang'e 7, amely várhatóan szintén 2024-ben indul, egy olyan küldetés, amely a déli sarkon kutatja fel az erőforrásokat. A küldetés tartalmaz majd egy orbitert, egy leszállót, egy rovert és egy mini-repülő szondát. A várhatóan 2027-ben induló Chang'e 8 ellenőrzi a természeti erőforrások felhasználását és fejlesztését. Tartalmazni fog egy leszállóegységet, egy rovert és egy repülő detektort, valamint egy 3D-nyomtatási kísérlet keretében helyszíni, in situ erőforrás-felhasználású (ISRU) szerkezet tesztel, amely a Holdtudományi bázis felépítéséhez szükséges technológiát fogja tesztelni.

Miután 2021-ben 55 indítást hajtott végre, Kína 2022-ben is fokozza űrtevékenységét. Peking pénteken egy Hosszú Menetelés 2C rakétával két műholdat indított alacsony Föld körüli pályára. A két műhold célja az ország biztonságának fokozása és a környezeti változások megfigyelése.

A Siwei 01 és 02 névre keresztelt két űreszköz a Jiuquan Satellite Launch Centerből indult. Mindkét műhold kereskedelmi távérzékelési adatszolgáltatást nyújt majd különböző iparágak számára a környezetvédelem és a településbiztonság területén.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.