Hirdetés
. Hirdetés

Szabadon hozzáférhetővé vált a Volánbusz menetrendi adatbázisa

|

A Volánbusz is elérhetővé tette menetrendi adatbázisát a fejlesztők számára.

Hirdetés

A Volánbusz az elmúlt években nemzetközi sztenderddé vált GTFS-formátumban közzétette menetrendi adatbázisát, amely naponta frissül, szabadon felhasználható és díjmentesen elérhető ezen az oldalon.

A General Transit Feed Specification információk nyilvánossá tétele lehetővé teszi, hogy bárki megjelenítse a Volánbusz menetrendi adatait saját utazástervező szoftverében.

Ezzel új lehetőségek nyílnak az autóbuszos közlekedési információkat használó alkalmazások fejlesztésére, miután a GTFS formátum olyan adatbázis-szerkezetet definiál, amellyel tetszőleges tömegközlekedési hálózat adatai kezelhetők.

Mint ismeretes, a Budapesti Közlekedési Központ elsőként tette az utazástervezők számára nyílttá és elérhetővé a GTFS-adatokat, és azóta már a MÁV-START, a GYSEV és a MÁV-HÉV is megnyitotta hasonló adatbázisát.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.