Hirdetés
. Hirdetés

A Meta és a Microsoft partnerséget jelent be a Workplace és a Teams integrálására

|

A Meta (korábban Facebook) szerdán bejelentette a Microsofttal kötött partnerségét, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a Meta Workplace vállalati közösségi hálózati szoftverét integrálják a Microsoft Teams szoftverrel.

Hirdetés

Az integráció révén az ügyfelek a Teams alkalmazáson belül férhetnek hozzá a Workplace tartalmához. Hasonlóképpen, a felhasználók a Teams videóértekezleteket is megtekinthetik a Workplace alkalmazásban.

A Meta és a Microsoft közötti partnerség két, a vállalati kommunikációs szoftverek piacán versengő riválist hoz össze. A Workplace és a Teams azonban nem teljesen fedik egymást. Míg a Workplace a széleskörű, vállalati szintű kapcsolatokra, addig a Teams a munkavállalók és közvetlen munkatársaik közötti azonnali kommunikációra összpontosít.

Hirdetés

Ezt az integrációt olyan ügyfelek kérték, mint a Vodafone és az Accenture, közölte Ujjwal Singh, a Meta Workplace vezetője a CNBC-vel. "Ügyfeleink a kiegészítő funkciókat használják, nem pedig a konkurens funkciókat. Vannak olyan ügyfelek, akik csak Workplace-műhelyek, és vannak olyanok, akik csak Teams-műhelyek. Ez tényleg azoknak az ügyfeleknek szól, akik mindkettőt használják" - mondta Singh.

A partnerség a Meta számára bizonyulhat a legelőnyösebbnek, mert a Workplace szolgáltatása a felhasználók számát tekintve drasztikusan elmarad a versenytársakétól. A Workplace májusban jelentette be, hogy elérte a 7 millió előfizetőt. A Microsoft júliusban jelentette be, hogy Teams termékének már 250 millió havi aktív felhasználója van. A Salesforce tulajdonában lévő Slack már nem bontja ki a felhasználói számokat, de a vállalat szerint 2019 szeptemberében, amikor utoljára jelentette ezt a statisztikát, 12 millió napi aktív felhasználója volt.

A Teams mellett a Microsoft a Yammer vállalati közösségi hálózati szoftvert is kínálja, amely közvetlenebb versenytársa a Meta Workplace szolgáltatásának. Augusztusban a Microsoft azt közölte, hogy a Yammer használata megduplázódik évről évre, és több tízmillió havi aktív felhasználója van.

Bár a Workplace-szel integrációja van a Microsoft Office 365-nek, a SharePointnak, az Azure Active Directory-nak, a OneDrive-nek és most már a Teams szolgáltatásoknak, a Yammerrel nincs integráció, mondta Singh.

"Azt mondanám, hogy mi vagyunk a legjobbak a közösség, a kapcsolat, az emberek első helyen kezelése és az összes alkalmazott kiszolgálása terén. A Teams vitathatatlanul a legjobb az osztályban a termelékenység terén, így tényleg két, a kategóriájában legjobb termék egyesül, hogy megoldjon egy a munkavállalói 'élmény' problémát" - tette hozzá a Workplace vezetője.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.