Hirdetés
. Hirdetés

A Qualcomm és a Meta együtt forradalmasítaná a számítástechnika jövőjét

|

A Qualcomm chipgyártó cég és a Facebook tulajdonos Meta szakértői összedugták a fejüket, hogy többgenerációs metaverzum élményeket hozzanak létre. Ehhez úgy tűnik, speciális chipekre van szükség.

Hirdetés

A Qualcomm vezérigazgatója, Cristiano Amon és a Meta alapítója, Mark Zuckerberg a németországi IFA szakkiállításon a napokban jelentették be együttműködésüket. Ezt egy többéves, széleskörű stratégiai megállapodásként jellemezték azzal a céllal, hogy prémium élményeket fejlesszenek, amelyek a Meta Quest platformhoz egyedi Snapdragon XR platformokat használnak fel.

A két cég mérnöki és termékcsapatai a jelek szerint olyan technológiákon és platformokon fognak dolgozni, amelyek "felgyorsítják metaverzum teljesen megvalósítását", és a Snapdragon kiterjesztett valóság (XR) platformok és technológiák segítségével a Meta Quest számára a "térbeli számítástechnika új korszakát" ígérik.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy kifejezetten a metaverzumra tervezett chipsetek gyártásáról van szó. A cégek már hét éve dolgoznak együtt, legutóbb a Meta Quest 2-n, így a mostani megállapodás szinte ezen együttműködés megerősítésének tűnik, hogy némi lelkesedést keltsenek a metaverzumos dolgok iránt, amelyekre Zuckerberg különösen sokat tett fel.

"A Metával való együttműködéssel a világ két vezető metaverzumát hozzuk össze, hogy az elkövetkező években emberek milliárdjai számára forradalmasítsuk a számítástechnika jövőjét. Az XR területén betöltött közös vezető szerepünkre építve ez a megállapodás lehetővé teszi vállalataink számára, hogy a legjobb eszközöket és élményeket nyújtsanak, hogy átalakítsák azt, ahogyan dolgozunk, játszunk, tanulunk, alkotunk és kapcsolódunk egy teljesen megvalósult metaverzumban" - mondta Amon.

Zuckerberg hozzátette: "Ahogy egyre fejlettebb képességeket és élményeket építünk a virtuális és kiterjesztett valósághoz, egyre fontosabbá vált, hogy speciális technológiákat építsünk a jövőbeli VR-headsetjeink és más eszközeink meghajtásához. A mobiltelefonokkal ellentétben a virtuális valóság megépítése újszerű, többdimenziós kihívásokat jelent a térbeli számítás, a költségek és a formafaktor tekintetében. Ezek a lapkakészletek segítenek majd abban, hogy a virtuális valóságot továbbra is a határáig feszítsük, és fantasztikus élményeket nyújtsunk."

Hogy a metaverzum végül az lesz-e, aminek a szószólói ígérik - azaz nem kevesebb, mint a számítástechnika jövője -, vagy valami, ami érdektelen lesz tömegpiacon (mint a 3D TV-k és a VR minden korábbi generációja), esetleg valami a kettő között, az még a jövő zenéje.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.