Hirdetés
. Hirdetés

A Stellantis kockázati tőkealapot indít 300 millió eurós kezdeti befektetéssel

|

Az autóiparban és a mobilitásban alkalmazható technológiákat fejlesztenének.

Hirdetés

A sok nagy márkát (Abarth, Alfa Romeo, Citroën, Dodge, DS Automobiles, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Mopar, Opel, Peugeot, Ram, Vauxhall, Free2move, Leasys) öszefogó autógyártó, a Stellantis bejelentette, hogy elindította első kockázati tőkealapját, amelynek célja, hogy olyan startup cégekbe fektessen, amelyek az autóiparban és a mobilitásban alkalmazható technológiákat fejlesztenek.

A Stellantis Ventures nevű alap kezdetben 300 millió eurót invesztál korai és későbbi fázisú startupokba egyaránt - áll a cég közleményében. A döntés a Stellantis szélesebb körű stratégiájának része, amelyet a hónap elején a vállalat első üzleti tervében fejtett ki.

Hirdetés

Ned Curic technológiai vezérigazgató szerint az alap létrehozása része a csoport azon törekvésének, hogy "mobilitási technológiai vállalattá" alakuljon át. "A Stellantis Ventures felgyorsítja az átalakulásunkat, mivel innovatív startupok által kifejlesztett új technológiákat veszünk át, miközben elősegítjük növekedési potenciáljukat" - mondta a Reuters szerint.

Az autógyártó szerint kockázati tőkealapja "stratégiai befektetőként" fog működni, és segíteni fogja a startupokat abban, hogy az új technológiákat rövid határidőn belül integrálják a csoporton belül. A befektetések olyan területeket céloznak majd meg, mint a fenntarthatóság, a versenyképesség és a járműbe épített technológia, valamint a járműmarketing, az értékesítés és a finanszírozás.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.