Hirdetés
. Hirdetés

Androidos programboltokra csaptak le a hatóságok

|

Lopott szoftverek és kártevők terjesztése a vád.

Hirdetés

Sajnos meglehetősen későn jutott tudomásunkra, ám pontosan meg nem nevezett nemzetközi hatóságok közreműködésével az FBI, az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma, továbbá szintén az USA szellemi termékek védelmével foglalkozó kormányszerve a múlt hónap második felében három androidos alkalmazásboltot is elérhetetlenné tettek.


A kérdéses áruházak az Applanet, a SnappzMarket, és AppBucket voltak, amelyek a hatóságok vádjai szerint egyrészt illegálisan tettek elérhetővé különféle alkalmazásokat, másrészt pedig kártevők terjesztésében is szerepet vállaltak. Sajnos arról nincs információ, hogy a kormányszervek letartóztattak-e bárkit is az üzemeltetők közül, ám annyi biztos, hogy az ügy kapcsán csak az USA területén kilenc személy ellen adtak ki elfogatóparancsot.


Az Igazságügyi Minisztérium által kiadott sajtóközlemény sajnos nem nevezte meg az akcióban szerepet vállaló külföldi hatóságokat, vélhetően a partnerek feladata a portálokat kiszolgáló szerverek elkobzása volt – vagy legalábbis kötve hinnénk, hogy az üzemeltetők az USA területén működtették volna az infrastruktúrájukat.


A hírek szerint az Applanet felhasználói körülbelül 15 ezer, az AppBucketé 16 ezer, míg a SnappzMarketé 50 ezer szoftverhez férhettek hozzá, sajnos a warez és/vagy vírusos tartalmak aránya ismeretlen.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.