Hirdetés
. Hirdetés

Beelőzött az Ubuntu

|

Lendületben van a legnépszerűbb Linux-disztribúció, amely már megelőzte a Windows XP-t. A következő célpont a nem sokkal előtte járó Windows 8.1 lesz.

Hirdetés

Szépen nő a Linux népszerűsége a felhasználók körében, bár az alternatív operációs rendszer egyelőre nem fenyegeti a Windows dominanciáját. A disztribúciók közül a legtöbben az Ubuntut szeretik, amely most jelentős mérföldkőhöz érkezett: piaci részedése meghaladta a Windows XP-ét, és úgy néz ki, hogy jelentős momentuma van.

Hirdetés

A NetMarketShare májusi statszitikája szerint az Ubuntu a személyi számítógépek 2,11 százalékán fut, miközben a Windows XP használati aránya 0,96 százalékra esett vissza. Ez többek között azt jelentheti, hogy a régebbi számítógépek tulajdonosai - akik megtartották az XP-t. mert rendszerük nem volt képes a nagyobb erőforrás-igényű Windows-változatok futtatására - most nagy számban tértek át az Ubuntura. Ez azért is jó választás számukra, mert a jó öreg Windows XP 2014 áprilisa óta nem kap biztonsági frissítéseket a Microsofttól.

Elemzők szerint az Ubuntu további térhódítása vátható az elkövetkező időszakban, a következő megelőzendő operációs rendszer a jelenleg 3,04 százalékos részesedéssel rendelkező Windows 8.1. Ha a jelenlegi trend folytatódik, a következő előzés két-három hónapon belül bekövetkezhet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.