Hirdetés
. Hirdetés

Bérelt eszközök üzemeltetéssel

|

A HP Magyarország és az Office Depot közös irodaeszköz-bérleti szolgáltatást indított kkv-knak, felhasználás alapú árazással.

Hirdetés

A reformprogramok komoly változásokat idéztek elő a piacon, az igen költségérzékeny kis-és középvállalati szegmens (kkv) üzemeltetési és egyéb költségei is jelentősen növekedtek - mondta Miholek István, az Office Depot vezérigazgatója, egyszersmind kelet-európai fejlesztési igazgatója. A HP Magyarország és az Office Depot közös kezdeményezésével a kkv terheit kívánja csökkenteni az alaptevékenységhez elengedhetetlen irodai eszközök beszerzése és üzemeltetése terén.

Czinege László, a HP Magyarország vezérigazgató-helyettese, valamit a vállalat Képalkotási és Nyomtatási Divíziójának igazgatója a szűk körű sajtóbeszélgetésen elmondta, hogy a nagy kapacitású eszközök drágák, viszont fenntartási költségük alacsonyabb, mint az olcsó készülékeké, amelyek ugyan alacsonyabb áron szerezhetők be, de rengeteg pénzt visznek el működésük során. A kkv-knak ez azért jelent gondot, mert jellemzően nem rendelkeznek nagy mennyiségű készpénzállománnyal, így nem tudnak nagy beruházásokat végrehajtani - tette hozzá Miholek István.

A HP, mely eddig csak "dobozos" formában értékesített irodai eszközöket, partneri megállapodást kötött az Office Depot-val. Ennek értelmében közös szolgáltatást indítanak, amely során az eszközöket előre meghatározott időre adják bérbe, rugalmas részletfizetési lehetőséggel. A szerződés lejárta után kedvező áron megvásárolhatók, vagy lecserélhetők a termékek. A szolgáltatás két konstrukcióban érhető el, az egyszerű kölcsönzésen túl üzemeltetési (kellékanyagokkal, például tinta és papír utánpótlással) és szervizszolgáltatások is rendelhetők hozzá. Utóbbi esetben az ár a felhasználás mértékében változik. Czinege László szerint ez az előnye a más cégek által már korábban elindított bérkonstrukciók szemben, ugyanis ott előre meg kell határozni az eszközhasználat mértékét, s aszerint fizetni állandó költséget - általában felülkalkulálják a használatot, így plusz kiadások jelentkeznek.

Podcast: Miholek Istvánt a szolgáltatás indulási időpontjáról és a várható érdeklődésről kérdeztük.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.