Hirdetés
. Hirdetés

Díjazták az e-közigaztatás legjobbjait

|

Az eMagyarország konferencián átadták a 2009-es E-közigazgatási, valamint a Neumann János díjakat, és az Információs Társadalomért Szakmai érmeket.

Hirdetés

Az elektronikus közszolgáltatások és az azt támogató informatikai rendszerek fejlesztése terén elért kiemelkedő eredményei elismeréseként öttagú szakmai zsűri javaslatára 2009-ben E-közigazgatási Díjban részesült az Igazgatási és Rendészeti Minisztérium az elektronikus cégbejegyzési és változásbejegyzési eljárás továbbfejlesztése, a cégeljárás gyorsítása projektért, amelynek eredményeként csökkent az ügyintézés időtartama. A díjat Ormai László, az IRM osztályvezetője vette át. E-Közigazgatási Díjban részesült továbbá a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala a "Proaktív Szolgáltatási Rendszer" kialakításáért. Ez az ingyenes szolgáltatás az ügyfélkapuval rendelkező állampolgárok - az Ügyfélkapu regisztrációkor megadott - e-mail címükre elektronikus értesítést kapnak okmányaik lejárati idejéről. A díjat Dr. Szalay László hatósági elnökhelyettes vette át.

Harmadikként E-Közigazgatási Díjban részesült a Hajdúszoboszlói Kistérségi Többcélú Társulás az "IKeR" Integrált Kistérségi e-Közigazgatási Rendszer kialakításáért és annak kiterjesztéséért a tizenkilenc csatlakozott településre. A díjat Pajna Sándor az IKeR-rendszer társfejlesztője és üzemeltetője vette át. Végül, de nem utolsó sorban E-Közigazgatási Díjban részesült Szombathely megyei jogú város önkormányzata az "E-SAVARIA" elektronikus önkormányzat Szombathelyen és kistérségében projektért, amelynek keretében többek között megvalósult a városi e-hivatal rendszer bővítése, e-városüzemeltetési rendszer létrehozása, valamint a Digitális Ügyfélszolgálati rendszer továbbfejlesztése. A díjat Keringer Zsolt, az Informatikai Iroda vezetője vette át.

Neumann János díj

A Miniszterelnöki Hivatal az informatikai szakterület, a számítástechnikai kultúra kialakításában, az információs társadalom fejlesztésében nyújtott kimagaslóan eredményes szakmai tevékenysége, életműve elismeréseként Neumann János díjat adományozott Dr. Alföldi Istvánnak, aki a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság ügyvezető igazgatójaként több mint egy évtizede dolgozik kimagasló eredménnyel az információs társadalomért, a digitális írástudás terjesztéséért és a digitális esélyegyenlőség megteremtéséért. Szintén Neumann János díjban részesült Dr. Takács György, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Kar Egyetemi docense, aki az elmúlt években az informatika területén számos új tudományos, a gyakorlatban is hasznosuló eredményt ért el.

Információs Társadalomért Szakmai Érem

Az informatikai szakterület a számítástechnikai kultúra, az infokommunikációs, valamint az információs társadalom fejlesztése érdekében végzett magas színvonalú, eredményes munka elismeréseként Információs Társadalomért Szakmai Érmet kapott hat szakember. Dr. Arató Péter, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar egyetemi tanára, az informatika több területének nemzetközileg elismert művelője, akadémikus, Cseterki Imre, a Nemzetközi Technológiai Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója, aki részt vett a Magyar Információs Társadalom Stratégia kidolgozásában és az eMagyarország program megvalósításának vezetőjeként munkájával jelentősen hozzájárult a hazai digitális írástudás terjesztéséhez.

Szakmai Éremmel tüntették ki Dombi Gábort, az Informatikai Érdekegyeztető Fórum főtitkárát, aki a digitális szakadék felszámolása érdekében és az információs társadalom fejlesztése területén tevékeny részt vállalt az e-Befogadás széles körű megvalósításában, valamint Mayerné Sziebig Andrea, az IT-Business Publishing Kft. ügyvezető főszerkesztője, aki az IKT szakterület fontos véleményformálójaként a közigazgatás, a szakpolitika és a vállalkozói szféra közötti koordináció területén végzett kiemelkedő munkát. Szakmai Érmet kapott Molnár Szilárd, a BME UNESCO Információs Társadalom- és Trendkutató Központ kutatási igazgatója, aki szakértői munkájával tevékeny részt vállalt a digitális szakadék felszámolásával, a digitális kultúra és írástudás terjesztésével kapcsolatos törekvésekben, végül, de nem utolsósorban Dr. Risztics Péter, a BME Informatikai Központ igazgatója, aki meghatározó szerepet játszott a BME Informatikai Központ létrehozásában, s ezzel jelentősen hozzájárult a hazai informatikai oktatás stratégiai fejlődéséhez. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.