Hirdetés
. Hirdetés

Egyre hízik az Amazon légiflottája

|

A legújabban megszerzett Boeingekkel együtt nemsokára már több, mint 85 Amazon-gép repked majd a küldeményekkel. Néhány éven belül a flotta akár 200 gépesre is bővülhet.

Hirdetés

2016-ban az Amazon teherszállító flottája (akkor még Prime Air néven) még csak 11 gépből állt. Azóta viszont folyamatosan bővült, és az Amazon most arról számolt be a Bloombergnek, hogy 2022-re a legújabban megszerzett Boeing 767-300-es repülőkkel már várhatóan több mint 85 gépe szállítja majd a küldeményeket az Egyesült Államokon belül, illetve külső célpontokba. Ez a bővülés azért fontos mérföldkő az Amazon légiflottájának fejlődésében, mert most fordul elő első ízben, hogy a cég bérlés helyett gépet vásárol az immár Amazon Air névre átkeresztelt flotta számára.

Hirdetés

Az Amazon most épp 11 darab Boeing 767-300-est vesz: hét gépet a Deltától, és négyet a Canada WestJetjétől. Teherszállításra alakítják át őket, és miután elvégezték rajtuk a szükséges munkálatokat, a Kanadából érkezett gépek már 2021-ben munkába állnak, a Delta repülői pedig várhatólag 2022-ben csatlakoznak az Amazon Air légiflottájához. A jelenlegi tervek szerint az új gépeket szerződéses vállalkozók fogják üzemeltetni.

Az Amazon a következő időszakban is folytatni kívánja a lendületes bővítést, és légiflottája néhány éven belül 200 gépre nőhet. Így nagyjából ugyanannyi repülőgépet üzemeltet majd, mint a UPS, és olyan nagy fuvarozóknak is komoly vetélytársává válik, mint az említett UPS vagy a FedEx.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.