Hirdetés
. Hirdetés

Egyre kevesebb PC fogy

|

2017 harmadik negyedében is csökkentek az eladások. Ez már a 12. ilyen negyedév.

Hirdetés

Hirdetés

A Gartner elemző cég legfrissebb piacelemzése zsinórban a 12. olyan negyedévről számol be, amikor csökkentek az asztali rendszereket és a noteszgépeket magukban foglaló PC-eladások.

2017 harmadik negyedében 67 millió egységet szállítottak le, ami világszinten 3,6 százalékos visszaesés 2016 hasonló periódusához képest. Az Egyesült Államokban páratlanul nagy, mintegy tíz százalékos volt a csökkenés.

A Gartner szerint a HP szállította a legtöbb egységet, 14592-et, második a Lenovo 14356-tal, harmadik a Dell 10154 egységgel. A HP az egyetlen gyártó, amely tavalyhoz képest növelte az eladásait, ráadásul ez már az ötödik negyedév, amikor képes volt erre a bravúrra.

A Lenovo 1,5 százalékot veszített, és szomorkodhat a Dell is, amelyik immár az ötödik negyedévben produkált visszaesést.

A Gartner vezető elemzője, Mita Kitagawa szerint Európában, Japánban, a Közel-Keleten és a latin-amerikai térségben már vannak jelei a PC-piac stabilizációjának, a gyártók abban is bizakodhatnak, hogy a Windows 10-továbbfejlesztések  új PC-k vásárlására indítják a vállalatokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.