Hirdetés
. Hirdetés

Elon Musk Guinness-rekordot döntött

|

A vállalkozó a 2000-es Dotcom-krach óta a legnagyobb személyes vagyonvesztést szenvedte el.

Hirdetés

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk, aki egykor a világ leggazdagabb embere volt, megdöntötte a történelem legnagyobb személyes vagyonvesztésének Guinness-rekordját, mivel 2021 óta 200 milliárd dollárt veszített - ismerte el a kiadvány. 

Az elektromosautó-mágnás 182 milliárd dollárt veszített 2021 novembere óta a Forbes szerint, bár más források 200 milliárd dollárra becsülik veszteségét. A Tesla siralmas piaci teljesítménye volt az elsődleges oka Musk pénzügyi szerencsétlenségének, mivel a milliárdos a pénzének nagy részét a vállalatba fektette.

A rekordot korábban egy koreai-japán milliárdos technológiai vállalkozó, Maszajosi Szon tartotta, akinek a 2000-es Dotcom-krach idején mintegy 60 milliárd dollárnyi vagyona semmisült meg valamikor.

"És ne aggódjanak, bár Musk több pénzt veszített, mint bármelyik ember a történelemben, nem fog egyhamar éhen halni - még mindig ő a világ második leggazdagabb embere" - viccelődött a rekordot követő szervezet egy blogbejegyzésben.

Hirdetés

Bernard Arnault, az LVMH luxusmárkákat gyártó nagyhatalom francia alapítója váltotta Muskot a Guinness listájának élén, mint a világ leggazdagabb embere, aki mintegy 190 milliárd dolláros vagyonnal büszkélkedhet.

A Tesla részvényei az elmúlt év során értékük 65%-át veszítették el, és Musk maga is hozzájárult a zuhanáshoz, miután eladta a Tesla részvényeit, hogy kifizesse a Twitter 44 milliárd dolláros felvásárlását, és ezzel a legnagyobb kiárusítást váltotta ki a vállalat 2010-es tőzsdére lépése óta.

E szörnyű számok ellenére Musk nyilvános nyilatkozatai azonban azt sugallják, hogy optimista az autógyártó cég jövőjét illetően - még akkor is, ha a befektetők azzal vádolják, hogy a Twitter elvonta a figyelmét. A Tesla "jobban teljesít, mint valaha" - mondta a múlt hónapban, és megnyugtatta a befektetőket, hogy "a hosszú távú alapelvek rendkívül erősek", még ha "a rövid távú piaci őrület kiszámíthatatlan is".

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.