Hirdetés
. Hirdetés

Felvásárlással erősít a CA

|

A CA (régebben Computer Associates) a mai napon bejelentette, hogy aláírta a vállalati alkalmazások piacának egyik vezető megoldás-szállítója, a Wily Technology megvásárlásáról szóló 375 millió dollár értékű szerződést, amelynek teljes értékét készpénzben egyenlítik ki.

Hirdetés

"Az alkalmazás-menedzsment kulcsfontosságú része annak a teljeskörű, - az alkalmazásoktól az infrastruktúráig - terjedő IT-menedzsment megoldásnak (Enterprise IT Management - EITM) amelyet a CA a vállalati IT-menedzsment területén kínál" - nyilatkozta John Swainson, a CA elnök-vezérigazgatója. "A Wily piacvezető az alkalmazás menedzsment területén, és a leggyorsabban növekedő jelentősebb cég egy gyorsan növekedő piacon. A felvásárlás révén a CA lesz az egyetlen vállalat, amely rendelkezik a megfelelő menedzsment portfólióval az alkalmazások, IT eszközök és felhasználók különböző hardver és szoftver környezetben történő kiszolgálására, a nagygépes (mainframe) rendszerektől a kliens-szerver, végfelhasználói környezetig."

A Wily valós idejű teljeskörű átláthatóságot biztosít az ügyféltranzakciókra, ezzel segítve az IT szervezetet a kritikus vállalati alkalmazások és infrastruktúrák zavartalan működésének és rendelkezésre állásának fenntartásában. A Wily megoldásai révén az IT-menedzserek gyorsabban észlelik és diagnosztizálhatják az alkalmazások lassulását és hibáit, valamint lehetőség nyílik az alkalmazás teljesítmény-kiesésének részletesebb értékelésére a sikeres üzleti teljesítményre gyakorolt hatások vonatkozásában, ami az ügyfelek jobb minőségű kiszolgálását és az IT eszközök jobb kihasználtságát eredményezi.

A Wily auditált bevételei mintegy 48%-al nőttek 2004-ben, míg 2005-ös bevételei várhatóan 75%-kal növekednek (auditálás előtti becslés), amellyel a cég a piaci szegmens átlagánál háromszor magasabb növekedési rátát ér el. A CA becslései alapján a Wily körülbelül USD 72 milliós bevételt hozhat a CA 2007-es pénzügyi évében. A Wily szoftvere napi több milliárd webes tranzakciót képes felügyelni - az ügyfelek számára nyújtott tranzakciók száma felülmúlja a vetélytársak kombinált kapacitását. A Wily technológiája világszerte mintegy 450 jelentősebb vállalatnál és kormányzati szervezetnél fut jelenleg.

A Gartner Inc. ún. "Bűvös Négyzetének" Alkalmazás szerverre vonatkozó értékelésében ("Magic Quadrant for J2EE Application Server Management, 2005(1)") a Wily a 'Vezetők Csoportjában' (Leader's Quadrant) foglal helyet. A Gartner szerint azok tartoznak ebbe a csoportba, akik jól teljesítenek az adott pillanatban, pontos elképzelésekkel rendelkeznek a piac fejlődési irányáról, valamint aktívan építik a piacvezetői pozíció megtartásához szükséges képességeket. Ezen felül a Gartner előrejelzése szerint az alkalmazás-menedzsment piac forgalma, az új licencekből származó bevételek alapján, 2007-re meghaladja az 1 millárd USD-t, és 2009-re eléri az 1,355 milliárd USD-t (2).

"A Wily azáltal vált a szektor vezető és meghatározó szereplőjévé, hogy mindig nagy hangsúlyt fektetett ügyfelei sikerességére", nyilatkozta Dick Williams, a Wily Technology vezérigazgatója. "A CA révén minden eddiginél több szervezethez jutathatjuk el innovatív technológiánkat, szakértőinket, és a legjobb ipari megoldásainkat, az úgynevezett "best practice" eljárásainkat. Fejlődésünk felgyorsításával, valamint technológiánknak a CA megoldásaiba való integrálásával menedzsment termékeink skálája mindenkiénél összehasonlíthatatlanul jobb lesz. Izgalmasnak tartom, hogy a CA csapatához csatlakozhatom, és hogy részt vehetek a legjobb vállalati menedzsment szoftvert fejlesztő vállalat építésében."

Az üzlet létrejöttével a Wily a CA Vállalati Rendszer Menedzsment (Enterprise System Management) üzleti egységének részeként, mint Wily Technology részleg folytatja működését. Williams csatlakozik a CA csapatához mint a részleg vezetője, csakúgy, mint Lewis Cirne, a Wily alapítója és technológiai igazgatója. A CA tervei szerint a Wily 260 alkalmazottjának többsége megtartja állását. A termékintegrációra vonatkozó tervek az üzlet megkötését követő 30 nap múlva lesznek elérhetők.

A hatósági jóváhagyástól függően az akvizíció várhatóan mintegy 3 hónap alatt mehet végbe. Az üzlet létrejötte csökkentheti a CA részvényenkénti nyereségét a 2006-os pénzügyi évben, de nem lesz hatása a 2007-es hasonló mutatóra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.