Hirdetés
. Hirdetés

Forma-1: a Kraken kriptoszponzori szerződést kötött a Williams Racinggel

|

A Kraken partnerségi szerződést kötött a Williams Racinggel, ami a kripto első jelentős visszatérését jelenti az F1-be idén. A Forma-1-es csapatok újra a kriptohirdetések felé fordulhatnak annak ellenére, hogy a tavalyi nagy horderejű összeomlásokat követően a sportágban kriptoszponzorációs exodus volt tapasztalható.

Hirdetés

Március 28-án az amerikai Kraken kriptotőzsde bejelentette, hogy új szponzori és Web3-szerződés keretében együttműködik a Williams Racing F1 csapattal. A Kraken az első nagy kriptovállalat, amely idén új szerződést köt a Forma-1-ben. Az üzlet nem csak a Kraken márkajelzéssel fog szerepelni a Williams versenyautóin, hanem a csapat márkás termékeivel és a csapat rajongói számára gyűjthető nem helyettesíthető tokenekkel (NFT) is. Az autó hátsó szárnyán a KrakenNFT ügyfelek által készített, vezető harmadik féltől származó NFT-projektekből származó digitális gyűjthető műalkotások is láthatóak lesznek a kiválasztott versenyeken.

James Bower, a Williams Racing kereskedelmi igazgatója elmondta: "Izgatottan várjuk a partnerséget, hogy a szurkolóinknak élvonalbeli kripto- és Web3-élményeket kínáljunk, miközben a Kraken a hálózatunkon és rendezvényeinken keresztül új intézményi ügyfeleket és vállalkozásokat is elérhet."

Több Forma-1-es versenycsapat gyorsan dobta a kriptoszponzori szerződéseit, amikor 2022 végén olvadni kezdett az iparág. November közepén a Mercedes F1-es csapata felfüggesztette a becslések szerint 27 millió dollár értékű partnerségi megállapodását a bajba jutott FTX tőzsdével.

Hirdetés

Továbbá a Ferrari januárban hirtelen véget vetett egy hosszú távú megállapodásnak a svájci Velas blokkláncszervezettel. Az Alfa Romeo a kriptokölcsönzőnél tavaly történt bajok után ejtette szponzorát, a Vauldot.

Szeptemberben Szingapúr féket húzott a pálya körüli kriptohirdetéseknek, de az autókon továbbra is engedélyezte. Más országok, köztük Franciaország is korlátozásokat vezetett be a pálya melletti kripto-reklámokra tavaly, ami néhány csapatot arra kényszerített, hogy megszabaduljon tólük.

Néhány szponzori szerződés azonban megmaradt. Az Aston Martin csapat megtartotta kriptoszponzorait, a Crypto.com-ot és a Sociost. A Binance továbbra is az Alpine csapat partnere marad, az OKX és a Tezos pedig a McLaren Racingé. Eközben a Red Bull is megtartotta kriptoszponzorát, a Bybitet, az OpenSea pedig továbbra is a Haasnál van.

A Kraken megállapodása a Williams Racinggel lehet a kezdete annak, hogy 2023-ban a piacok fellendülésével a kriptovállalatok visszatérnek az autóversenyzésbe és a sportba - írja a Cointelegraph.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.